A papok is beszálltak: Így kampányolnak a reggeli misén a megfelelő szavazásra

Undorító.

A Telex.hu tudósítói részt vettek a Győri Székesegyház mai négy miséje közül az elsőn. Ezt Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök celebrálta, aki néhány éve nyugállományba vonulásakor

állami kitüntetést kapott

a miniszterelnöktől.

2015-ben ugyancsak Orbán Viktor arra emlékeztetett egy rendezvényen, hogy a kilencvenes évek második felében Pápai „volt az a püspök, aki meglátta és felkarolta a polgári, keresztény nemzeti erők összefogását, és meglátta bennünk, akkori fiatalokban a jóra törekvés tiszta szándékát”.

A templom belső felújításon esik át, az állványok az ülőhelyek egy jó részét betakarják – így valamivel több mint ötvenen (zömében nyugdíjasok) vettek részt a mai ottani első ceremónián, amely mintegy egy órán keresztül tartott.

A legvégén aztán beköszönt a politika: a nyugalmazott püspök minden hívét figyelmeztette, hogy ma országos parlamenti választást és népszavazást tartanak. Hozzátette, „lelkiismereti kötelességünk” szavazni. Azt ugyan pontosan nem mondta meg, kire vagy melyik pártra, csak körülírta: a keresztény értékrendet képviselőkre, akik többek közt a családért, a határon túli magyarokért a legtöbbet tesznek.

Valódi Hírek