Eddig titkolták, de kiderült: Harmincötször járt egy rákspecialista Putyinnál

Nagy a baj.

A Proekt Media nevű orosz tényfeltáró oldal tett közzé pénteken egy hosszabb tényfeltáró írást Vlagyimir Putyin egészségi állapotáról.

Ebből kiderül, hogy az idén 70 éves orosz elnök az elmúlt években egyre jobban aggódik az egészségéért, és gyakran utazik Szocsi üdülővárosba a moszkvai Központi Klinikai Kórház orvosai társaságában.

A kórház és a Szocsiban lévő szállodák közötti szerződésekre hivatkozva a cikk azt állítja, hogy Putyin környezetében az orvosok átlagos száma a 2017-es ötről 2019-re kilencre emelkedett.

Putyin leggyakoribb orvosi kísérője Jevgenyij Szelivanov onkológus-sebész, aki 35-ször repült Putyinhoz, és összesen 166 napot töltött a jelenlétében 2016 és 2020 között.

A két további orvos, akik a legtöbb időt töltötték Putyin társaságában, két fül-orr-gégész, akik a Proekt szerint jellemzően pajzsmirigy-betegségeket és rákot diagnosztizálnak.

Putyin tavaly szeptemberi 16 napos karanténjáról a tényfeltáró oldal azt írja: az orosz valamilyen pajzsmiriggyel kapcsolatos súlyos betegségen esett át.

Az Independent emlékeztet, hogy Proekt lett az első orosz híroldal, amelyet Moszkva „nemkívánatos szervezetté” nyilvánított tavaly júliusban, amikor számos újságíróját is „külföldi ügynöknek” nyilvánították.

A Proekt cikkéből kiderül még, hogy Putyin kevésbé tudományos jellegű kezeléseket is keresett a betegségére.

Az orosz elnököt Szergej Sojgu, jelenlegi védelmi minisztere vezette be a szarvasagancsból készült kivonatban való fürdésbe.

Még a 2000-es évek közepén, amikor Sojgu a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője volt, Putyint Altájba vitte, ahol az ott élő gímszarvas agancsából készült kivonat állítólag terápiás hatású.

A pantokrin kivonata állítólag javítja a szív- és érrendszert és megfiatalítja a bőrt, miközben azt is állították, hogy fokozza a férfi potenciát.

A Proekt azt írja, hogy az állatvédők a szarvasok élő agancsának levágásának folyamatát – amely tavasszal történik, amikor az agancs még nem csontosodott el, és még mindig tele van vérrel – az emberi köröm kihúzásának fájdalmához hasonlítja.

(via Proekt / Independent)

Valódi Hírek