Márki-Zay Péter: Orbán Viktor még egy bombázó dróntól sem képes megvédeni az országot

Elmondta, fontos, hogy legalább a NATO óvja az ország biztonságát.

Az Egyenes Beszéd vendége volt szerda este Márki-Zay Péter, amelynek során azt mondta, nyugodtabb, ha NATO-csapatok vannak Magyarországon, mert

még egy bombázó dróntól sem képes megvédeni az országot Orbán Viktor.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, a kormány hiába hirdetett győzelmet, valójában meghátrált, és bár eljátsszák, hogy győztek a NATO-csapatok magyarországi állomásozásával kapcsolatban, valójában nem mondanak igazat.

Márki-Zay elmondta, a kormánypárti propagandisták mindig kivágnak olyan részleteket az ellenzékiek videóiból, amelyek az általuk elmondottak fordítottját jelentik. Hozzátette, sosem mondtak mást, csak azt, hogy nem akarják az országot háborúba keverni, és kizárólag a NATO képes megvédeni az országot.

Ha nem lesz kormányváltás, 40 milliárd eurótól esik el az ország” — jelentette ki.

Gyújtogatóra ne bízzuk a tűzoltást„,

hozzátette az ország válságos helyzetét maga Orbán Viktor idézte elő. Szerinte az Európai Unióhoz kuncsorog pénzért a miniszterelnök, valójában pedig nem segít senkinek, a menekülteknek sem, mert valójában a civil szervezetek látják el a kormány feladatát.

Felszólította Orbánékat,

„{a} kormány dobja be a habtestét„, és segítsen a menekülteknek.

A kapcsolati erőszak áldozatai ellen szeretne fellépni az ellenzék a kormányváltást követően, külön nőügyi programja van az összefogásnak, amelyben a felesége is képviselte a nőket. Márki-Zayné Vincze Felícia szerdán átvette a miniszterelnök-jelölt Facebookjának kezelését egy napra, és elmondta, több like-ot kapott, mint saját maga szokott, úgyhogy sikeres volt a nők céljaiért való figyelemfelhívás.

Azt képviselik, hogy

azonos munkáért azonos bért kapjanak a férfiak és a nők,

ehhez szerinte a női méltóság elérése vezet, amelyhez Márki-Zay szerint az isztambuli egyezmény ratifikálása az első lépés. Szerinte az a cél, hogy a nőket ne érhesse semmilyen diszkrimináció, és értse meg mindenki, ők is teljes jogú tagjai a társadalomnak. Sok probléma adódott a kapcsolati erőszakból az elmúlt időszakban is, ez ellen teljes erővel fel kívánnak lépni.

A kormányfő válságkezelésével kapcsolatban azt mondta, óriási ostobaságot követett el Orbán, hogy a koronavírus ellen tesztek helyett ingyenes parkolással küzdött. A legutóbbi ügy, hogy a mezőgazdasági felhasználókra nem vonatkozik a hatósági áras üzemanyag, így anyagilag nehézkessé vált számukra a beszerzés. Úgy látja,

a miniszterelnök „{a} saját maga által elintézett válságot nem tudja megoldani„, mert nem érti a gazdaságot.

MZP érzi már a választási kampány véghajráját, és számos kérdést kap a lakossági fórumjain arról, mit terveznek kormányváltás esetén. Kifejezte,

csak összefogással van esély a változásra.

Márki-Zay Péter interjúját itt lehet megnézni:

(Egyenes Beszéd nyomán)

Valódi Hírek