DK: Több tízezer forinttal drágulhatnak a havi hiteltörlesztők Matolcsy és Orbán miatt (+videó)

Ide jutottunk.

12 év Orbán-uralom után Magyarországból Európa szegényháza lett, mindez köszönhető az alkalmatlan Orbán-Matolcsy-tengelynek, a megbukott gazdaságpolitikának, és annak az ipari szintű intézményesített lopásnak, aminek hatására milliárdnyi közpénzek tűnnek el fideszes zsebekben

– közölte Dr. Konczer Erik, Komárom-Esztergom megye 1. választókerületének összellenzéki jelöltje.

A képviselőjelölt hangsúlyozta, hogy a Magyar Nemzeti Bank kamatemelésének hatására, a hitelek törlesztőrészletei akár tízezer forintokkal is drágulhatnak, amik a becsületesen dolgozó emberek terheiként jelennek meg.

A politikus elmondta, véget kell vetni annak a rendszernek, amiben a magyar családok élete nem, hogy nem könnyebb lesz, nem, hogy közelít az európai színvonalhoz, hanem folyamatosan romlik. Ez a kamatemelés is a gazdaságpolitika kudarcának és az alkalmatlan kormányzásnak a beismerése — mondta.

Éppen ezért – tette hozzá – az új kormánynak feladata lesz, hogy

bevezesse a stabil és erős eurót.

A képviselő elmondja, hogy a fiatalok egy erős lakhatási válsággal kénytelenek szembenézni, amin a kényszerű hitelfelvételek is csak rontanak. A fizetésük elértéktelenedik és a felvett hitelek törlesztőrészletei pedig egyre nőnek. Ezzel szemben a fideszes kiváltságosok világában mindenkinek jut egy vadászkastély vagy egy luxusingatlan — fogalmazott.

Mi ezt a világot nem akarjuk folytatni!

— mondta Konczer, majd hozzátette a mostani kamatemelés is azt bizonyítja, hogy a kormányzat alkalmatlan és ezért kell április 3-án kormányt váltani, hogy az új vezetés le tudja cserélni a forintot a stabil euróra, ezzel is megmentve a magyar családokat a folyamatos drágulástól.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

 

Valódi Hírek