Kommentelők ezrei árasztották el Varga Judit Facebookját: így szembesítették a minisztert a kormány álszentségével

Nem győzik törölni a kritikát.

A Mérce kiszúrta, hogy több ezer kommentelő árasztotta el Varga Judit Facebook-oldalát a kormány álszentsége miatt. A miniszter március 8-ai, nőnapi bejegyzése óta minden egyes poszt alatt megjelenik Renner Erika, a lúgos orvos áldozatának neve.

Részlet az egyik bejegyzés alatti kommentekből. (Varga Judit/Facebook)

Varga Judit Facebook-oldalának adminisztrátorai péntek reggelig próbálták törölni a Renner Erikára és más áldozatra, például Orosz Bernadettre utaló kommenteket, azonban egy idő után nem bírtak velük. A kritikák arra utaltak, hogy

a sikerpropaganda ellenére rengeteg áldozata van a családon belüli erőszaknak,

akik sok esetben nem kapnak megfelelő büntetést.

Az állampolgárok akadályozása abban, hogy egy közszolgának – kulturált formában – kérdéseket tegyenek fel, jogsértő. Renner Erika kapcsán pedig döbbenetes is a tiltás, hiszen a miniszter állítása szerint elkötelezett az áldozatvédelem ügye iránt” — nyilatkozta a Mércének Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal tulajdonosa.

A portál gyűjtése szerint bár 2020 az áldozatvédelem éve volt, annak hatásai azonban nem érződtek, sőt, még nőtt is a családon belüli erőszak áldozatainak száma a járvány miatti bezártság következtében. Statisztikai adatok alapján 1.124.000 nő ellen követtek el Magyarországon fizikai, illetve sz*xuális erőszakot 15 éves kor felett.

A családon belüli erőszak áldozatai javarészt nők és gyermekek, de előfordulnak férfiak is köztük.

A kormány azonban a sikerpropaganda ellenére homokba dugja a fejét,

és nem lép fel kellő határozottsággal a családon belüli erőszak ellen, és a nők elleni erőszakkal kapcsolatban fellépő Isztambuli Egyezményhez való csatlakozást is elutasítja.

(Mérce/Nyugati Fény)

 

Valódi Hírek