DK: A 2010 után szerzett balatoni ingatlanok vízparti telkét ne lehessen elzárni mások elől!

A Fidesz-maffia lassan teljesen elkerítette magának a legnagyobb magyar közkincset.

2010 óta egyre fogyatkoznak a megfizethető szálláshelyek, az ingyenes szabadstrandok a Balatonnál. Alig lehet már végigsétálni a parton, mert mindenhol elkerített partszakaszokba ütközünk, ahol szigorúan leválasztva élvezhetik a nyarat, akiknek belefér a NER-nyaralás. Mindeközben egyre többen lesznek azok a kisgyerekes családok, fiatal társaságok, nyugdíjasok, akiknek az évi egy hosszú hétvége is megfizethetetlen

– ismertette a Balatonnál kialakult helyzetet Benedek Szilveszter, a DK Agrárkabinetjének vezetője, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Veszprém megye 02. számú választókerületében.

Benedek Szilveszter szerint fel kell számolni azt a tarthatatlan állapotot, amit a Fidesz-kormány új földesúr világa szabadított ránk.

„Ezért javasoljuk, hogy a 2010 után szerzett Balaton-parti ingatlanok vízparti telkét ne lehessen elzárni mások elől, a vízpartot egy sávban ne lehessen elkerítheti, oda bárki mehessen be!”

– mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve:

sehol a világon nincs olyan,

hogy egy közös természeti kincset a hatalmaskodó kormány és annak kegyeltjei felosztanak egymás között, kerítésekkel veszik körbe, erődöket építenek maguknak, hogy a saját partszakaszuk luxuskényelméből élvezzék a hatalmuk gyümölcsét.

„Elég volt a Fidesz modernkori mágnásaiból, akik einstandolják a Balatont, a Velencei-tavat, a Fertő-tavat és megannyi különleges, felbecsülhetetlen értékű tájat Magyarországon. A kiskirályok és udvari bolondok ideje lejárt, visszaadjuk az embereknek a Balatont!”

– közölte Benedek Szilveszter.

Videó:


.

Valódi Hírek