Putyin elborult: Több ezer szíriai zsoldost bérel az ukránok gyilkolásához

Oroszország ismét külső segítséget kér, hogy tovább háborúzhasson.

Az Associated Press szerint Vlagyimir Putyin jóváhagyta, hogy „önkéntes” katonák érkezzenek az ukrajnai orosz hadsereghez.

A hírügynökség szerint ez a megfogalmazás a gyakorlatban azokra a szíriai zsoldosokra vonatkozhat, akiknek a felbéreléséről már korábban is tárgyaltak az oroszok.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter ezzel összefüggésben azt mondta:

több mint 16 ezer ember jelentkezett harcra náluk

a Közel-Kelet országaiból, akik közül korábban sokan már harcoltak az Iszlám Állam ellen az oroszokkal együtt.

Ez azt jelenti, hogy Oroszország nagyszámú harcedzett haderőt és zsoldost mozgathat meg a nélkül, hogy az orosz hadseregből további erőforrásokat és katonákat küldene Ukrajna területére.

Jelzés értékű is lehet Putyin akciója, korábban Fehéroroszország hadereje is „hadrendbe állt” az orosz elnök utasítására.

Több hír is megerősíti azt, hogy Putyin nem válogat a módszerekben, és bármire képes lehet, hogy célt érjenek birodalmi törekvései. Legutóbb a dezinformációs hadviselés keretében vádolta meg az egész Nyugatot, hogy biológiai fegyvereket fejlesztenek ukrán laboratóriumokban.

Oroszország többször is légicsapásokkal bombázott kórházakat és mentőállomásokat, illetve a kialakított humanitárius folyósokra is csapásokat mérnek.

(via, Reuters / AP News)

 

Valódi Hírek