DK: Végleg megbukott Paks 2, a Siemens és a GE sem szállít alkatrészeket az orosz projekthez (+videó)

Erről ennyit.

Bár a kormányzati struccpolitika nem szeretne tudomást venni róla, most már sok okból biztosnak látszik, hogy nem épül meg Paks 2 – közölte pénteken Rónai Sándor.

A DK európai képviselője elmondta: a paksi beruházást hitelező orosz bank uniós szankciók alá került, a Roszatommal kapcsolatos szankciókat a Fidesz is megszavazta az Európai Parlamentben, a paksi fejlesztéshez pedig nyugati alkatrészek is kellenek.

A GE szállítaná az erőmű turbináját, a Siemens az erőmű rendszerirányításáért felelne, de ehhez azzal a Roszatommal kellene együttműködniük, amely újabb lehetséges szankciók kereszttüzében áll.

A Demokratikus Koalíció szerint megbukott a kormány elmúlt 12 évének legnagyobb terve, a Paks 2-ről szóló orosz beruházás. Nyilvánvaló, hogy a kormány jelenlegi egyetlen célja, hogy legalább a választásig eltitkolja a bukást, és úgy tegyen, mintha Paks 2-vel minden a legnagyobb rendben lenne. Ez hazugság, a kormány nem fog tudni atomerőművet építtetni az oroszokkal – közölte Rónai.

„A DK felszólítja a kormányt, hogy mostantól egyetlen forintot se költsön a paksi beruházás előkészítésére, ne adjon pénzt a fideszes oligarcháknak Paks 2-re hivatkozva, hiszen az eddigi konstrukcióban ez biztosan nem fog megépülni!”

– jelentette ki az ellenzéki politikus.


.

Valódi Hírek