„Sorra jönnek a telefonok vidékről: Nincs üzemanyag, nem tudják elindítani a traktorokat”

Tragikus következménye van, hogy Orbánék a brutális jövedéki adó csökkentése helyett inkább a kutakat kötelezték veszteséges eladásra.

Sorra érkeznek a telefonok, e-mailek vidékről: mindenhol kifogyóban van, vagy már ki is fogyott az üzemanyag, s így nem tudják elindítani a traktorokat. Következésképp – mi lesz az élelmiszerrel?

Az oka megint csak a kormány többszörösen elhibázott energiapolitikája. A legutóbbi – óriási hiba – amit csak a szavazatszerzés motivált, az üzemanyag árstop.

Ennek egyenes következménye lett, hogy egész Európa kamionparkja itt tankolt, s a szomszédból is mindenki idejött dieselt, benzint vásárolni. Így mára kifogytunk.

Nem véletlen, hogy a nemzetközi körözés alatt álló MOL vezér, Hernádi Zsolt tegnap a tv-ben bizonygatta, hogy “nincsen hiány”. Tudjuk az ilyen kijelentések mindig az ellenkezőjéről szólnak.

És akkor ne is beszéljünk arról, hogy ezzel az árstoppal – közpénzből – alaposan megtámogatta Orbán a külföldi kamionosokat.

Hiszen a valós és a kúti ár közötti különbséget a költségvetés, vagyis mi magunk, az adónkból pótoljuk. Az is, akinek nincs is autója.

Nem tudom, hogy még mit tud elbaltázni ez a tudatlan, kártékony társaság?

Juszt László


.

Valódi Hírek