Botrány: 13 éves kislányt erőszakolt meg az 56 éves aberrált, pedofil Fidesz-politikus

Nesze neked, gyerekvédelem!

13 éves diákjával létesített kapcsolatot egy volt fideszes budapesti önkormányzati képviselő, aki azóta tanárként dolgozik, az ügy részleteiről a Blikk számolt be csütörtökön.

A pedofil fideszes korábban egy fővárosi két tannyelvű iskolában dolgozott, mostani áldozatát egy Pest megyei város általános iskolájában szedte össze.

A tanár által megerőszakolt lány szülei a gyereküknek írt üzenetekre lettek figyelmesek.

A gyanúsított a képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, nemzetiségi önkormányzatok támogatásáról szóló döntésekben.

2019-ben is jelöltette magát az érintett kerületben, de akkor már nem került a képviselő-testületbe.

Jelenleg a Pest megyei város önkormányzatánál vállal szerepet, a környezetvédelmi bizottság munkáját segíti külsősként, de idén már nem járt be az ülésekre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette a lap információit, továbbá közölték, hogy mivel felmerült a kiskorú veszélyeztetése, a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetője feljelentést tett.

Megírták azt is, hogy az ügyben érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét. A pedagógus jogviszonya közös megegyezéssel megszűnt.

Az eljárással kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott: az ügyben a nyomozás március 9-én jutott el odáig, hogy az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították. Nem tett vallomást.

Az érintett általános iskola igazgatója a nyomozás érdekeire hivatkozva nem nyilatkozott.

(Blikk / Magyar Narancs)

Valódi Hírek