DK: Orbán hazudott, Putyin semmilyen kedvezményt nem ad, világpiaci áron vesszük az orosz gázt

Nahát.

A Népszava tényfeltáró cikkéből derült ki, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin belehazudott a magyar emberek szemébe, amikor Orbán februári eleji, moszkvai útján arról beszéltek, hogy Magyarország az uniós országokhoz képest ötödannyiért kapja az orosz gázt

– közölte keddi sajtótájékoztatóján Szakács László.

Az ellenzék közös jelöltje a Baranya megyei 02-es választókerületben elmondta: valójában ahogy az elmúlt évek során, úgy a tavaly év végén megkötött új gázszerződés értelmében sem adnak az oroszok kedvezményt, Magyarország a világpiaci áron jut hozzá az orosz gázhoz.

A DK szerint Orbán újabb hazug mítosza dőlt össze azzal, hogy kiderült: hiába keresi Putyin kegyeit, a magyar állam pontosan ugyanannyit fizet az orosz gázért, mint bármely más világpiaci szereplő.

Orbán egy hónappal ezelőtti moszkvai útja során átverte és becsapta a magyar embereket, ezek után pedig joggal merül fel a kérdés, hogy a miniszterelnök miben hazudott még a moszkvai látogatása kapcsán.

  • Miről tárgyalhatott Orbán öt órán keresztül Putyinnal, ha még a megbeszélés egyetlen bejelentett eredménye kapcsán sem voltak képesek igazat mondani?
  • Mi oka lehetett, hogy Orbánék minden nemzetközi gyakorlattal szembemenve rendkívüli körülmények között tikosították az orosz-magyar gázpaktumot?

– sorolta kérdéseit Szakács, aki szerint az április 3-i kormányváltás után nyilvánosságra kell hozni az orosz-magyar gázmegállapodás összes eltitkolt részletét, Magyarországot pedig ki kell rángatni az orosz gázfüggőségből.

Videó:

 

Valódi Hírek