Lemondott Magyarország tiszteletbeli lengyel konzulja, a magyar kormány védhetetlen álláspontja miatt

A lengyel-magyar barátság margójára.

Lemondott posztjáról Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja, Artur Balazs – tudatta hétfői posztjában Hadházy Ákos, aki megosztott egy követségi levelet is, amely szerint a lemondás oka

az Orbán-kormány orosz-ukrán háború ügyében képviselt „védhetetlen” álláspontja volt.

Hadházy Ákos így ír bejegyzésében:

Magyarország lassan minden barátját elveszíti.

Lemondott posztjáról Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja, Artur Balazs. Egy birtokomba jutott követségi levél szerint a lemondás oka az Orbán-kormány orosz-ukrán háború ügyében képviselt, szerinte védhetetlen álláspontja volt.
A háromszor is miniszteri posztot viselt egykori Szolidaritás-tag, többszörös képviselő és szenátor azt várta volna, hogy Orbán Viktor egyértelműen kiálljon Ukrajna mellett és Vlagyimir Putyin inváziója ellen. Nyilvánvalóan elfogadhatatlan számára az is, ahogyan kormánytagok és a magyar propagandaadók Ukrajna felelősségét firtatják.
A magyar nagykövetség azt írta haza Budapestre, hogy a tiszteletbeli konzul szerint a magyar kormány szégyene az ő saját megítélését is nagyban rontaná Lengyelországban. Így Magyarország egy fontos, Lengyelországban ismert,
köztiszteletben álló és rendkívül befolyásos barátot veszített.
A varsói nagykövetség szerint a lépés valószínűleg üzenet a lengyel kormánypárt vezetőitől is.
Április 3-án a döntés most már egészen egyszerű: Európa vagy Moszkva!
Orbán nagy stratégiai nyugalommal sodródik a teljes elszigeteltség felé, ahol egyetlen barát marad, az őrült és gátlástalan orosz diktátor. Közösen prüszkölhetnek majd az összeomlott forint és rubel, az összeomlott orosz-magyar gazdaság felett. Mi viszont egy hónap múlva dönthetünk, hogy merre megyünk. NYUGATRA MENJÜNK, NE KELETRE!
(A mellékelt kép szerkesztett, a követség levelét két képernyőfotón kaptam meg, azokat egyesítettük.)

Valódi Hírek