Remeg a Fidesz: nem kérdezhetik Orbánt a választásokig a Parlamentben, töröltek 4 ülésnapot

Négy ülésnapot töröltek a 2022-re eredetileg tervezett hét ülésnapból.

Nem tehetnek fel kérdést az ellenzéki képviselők (sem) az Országgyűlés előtt Orbán Viktornak. Erről pénteken döntött a Házbizottság. — írja az Alfahír.

Ezt egész egyszerűen úgy intézték el Kövér Lászlóék, hogy

négy ülésnapot töröltek

a 2022-re eredetileg tervezett hét ülésnapból. Február 21., hétfő, február 22., kedd, február 28., hétfő, valamint március 7, 8., 9., 10., (hétfő, kedd, szerda, csütörtök) lettek volna azok a napok, amikor összeülnek a képviselők.

Ez pedig azt jelentette (volna), hogy Jakab Péter március 7-én azonnali kérdést tehetett volna fel Orbán Viktornak, amire válaszolnia is kellett volna a miniszterelnöknek.

Az eredeti terv képe, hét parlamenti ülésnappal:

parlament

Ám február 28-án nem ült össze a parlament, és március 7-én, 8-án, és 9-én sem lesz ülés.

Egyedül március 10-én fog ülésezni a Ház, amely során megválasztják az új köztársasági elnököt, valamint megszavazzák az egyházinak mondott salátatörvényt.

Aznap lesznek napirend előtti felszólalások, illetve azonnali kérdések órája is, azonban bár van két kérdés Orbán Viktorhoz, hivatkozhat arra csütörtökön, hogy

közfeladatai miatt nem válaszolja meg azokat.

Zárójelben tegyük hozzá, hogy így legalább a jelenlegi formájában nem szavaz a Parlament arról a javaslatról sem, amiben az Egységben Magyarországért pártjait egy közös frakcióba zárta volna az új parlamenti ciklus után.

(via, Alfahir.hu)

Valódi Hírek