DK: Orbán nyissa meg a Mészáros Lőrinc nevén lévő szállodáit az ukrán menedékkérők előtt!

Ne csak a magánszemélyek és civilek vegyék ki részüket az áldozatvállalásból.

Sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció, melyben felszólítják Orbán Viktort, adja át Mészáros Lőrinc néven lévő szállodáit az orosz agresszió elől menekülők számára.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese elmondta, az Egységben Magyarországért, azért hívta össze ezt a sajtótájékoztatót, mert a szomszédban háború dúl, az ENSZ felmérése szerint már több mint félmillióan menekültek el, de mivel Putyin egyre inkább a lakónegyedeket és lakóházakat is célba veszi rakétáival és bombáival, arra lehet számítani, hogy ez a szám és a Magyarországra menekülők száma is növekedni fog.

„A magyar emberek az elmúlt napokban csodálatosan vizsgáztak, hiszen megmozdult a civil társadalom, megmozdultak az önkormányzatok, hogy segítséget nyújtsanak.

A magyar emberek most lemossák azt a gyalázatot,

amit Magyarországra az Orbán-kormány Putyin-barát politikája ráfröccsintett”. — fogalmazott Arató Gergely, majd így folytatta:

„De éppen ebben a helyzetben elvárjuk azt, hogy a leggazdagabb magyar, Orbán Viktor is vegye ki a részét az áldozatvállalásból.

A Mészáros Lőrinc nevére íratott szállodáit is nyissa meg a menedékkérők előtt!”.

Vajda Zoltán – az Egyesült Ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 13. és 16. választókerületében, illetve Zugló Alsórákoson -, beszédét így kezdte:

„A magyar emberek nagyon jó emberek és ezt fontos, hogy mindnyájan kimondjuk”.

„Én magam is lent voltam múlt héten a határnál és azt láttam, hogy ott civilek, magánszemélyek, a helyi – egyébként szegény- önkormányzatok vezetői vagy az ott lakók is minden erejükkel segítettek a határon átjött menekülteknek”.

„Ugye, fontos ez.

Úgy hívjuk, hogy MENEKÜLTEK akik jöttek, nem „migránsok” nem „bevándorlók”.

Mint hogyha azért fontos lenne a szavakat most már helyesen mondani és ezt talán Orbán Viktor is megtanulhatja”. — hangsúlyozta Vajda Zoltán.

„Orbán Viktornak nem kell a hatvanpusztai birtokára megnyitni a szobákat és a Karmelita kolostor luxus-helyiségeiben sem kell, hogy befogadja az embereket, egyszerűen csak szólítsa fel például a Hunguest Hotels hotelbirodalmat névleg tulajdonló Mészáros Lőrincet, hogy nyissa meg a szállodáit, annál is inkább

mert például az egyik szállodája Nyíregyházán van, nagyon közel a határhoz”.

— hangsúlyozta a politikus, majd hozzátette, „ne csak a magánszemélyeknek kelljen a lakásába befogadni a menekülteket”.

Dr. Beleznay Zsuzsanna, Terézváros alpolgármestere, a Jobbik család – és nőpolitikáért felelős képviselője elmondta:

„Van egy nagyon fontos adat, egy nagyon fontos szám, amit szeretnék az Önök figyelmébe ajánlani. Mégpedig az, hogy a koronavírus járvány alatt, Mészáros Lőrincnek a szállodái, majdhogynem

18 milliárd forint közpénzből részesültek.

Ez azt jelenti, hogy 18 ezer millió forinttal járultak hozzá a magyar adófizetők ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc a koronavírus járvány alatt támogatást kapjon”. — fogalmazott Beleznay, majd kiemelte:

„Mindezek ellenére, az ő oldaláról nem történt semmi, merthogy itt kezdődtek először a leépítések”. — tette hozzá.

Beleznay hangsúlyozta, hogy éppen ezért követeli az ellenzék és az Egységben Magyarországért azt, hogy Orbán Viktor – aki a leggazdagabb magyar ember és Vlagyimir Putyin legfőbb szövetségese – nyúljon a zsebébe, ami sajnos az adófizetők által lett kitömve. — fogalmazta meg az Egységben Magyarországért követelését a politikus.

Videó:

 

Valódi Hírek