Ezt üzente Alekszej Navalnij a börtönből az oroszoknak

Hosszú, megható bejegyzést tett közzé.

Alekszej Navalnij a börtönből üzent az oroszoknak. Felszólított mindenkit, hogy harcoljon a háború ellen, vonuljon az utcára, mert csak az emberek vethetnek ennek véget.

Itt olvashatod a teljes bejegyzést:

Mi – Oroszország – békés nemzet akarunk lenni. Sajnos most kevés ember nevezne minket annak.

De legalább ne legyünk ijedt, csendes emberek nemzete. A gyáváké, akik úgy tesznek, mintha nem vennék észre az erőszakos háborút Ukrajna ellen, amit egy nyilvánvalóan őrült cár indított.

Nem tudok, nem akarok és nem fogok csendben maradni, figyelve, ahogy egy áltörténelmi nonszensz 100 évvel ezelőttről lett az oroszok kifogása, hogy ukránokat öljenek, és ukránok kifogása, hogy oroszokat öljenek, miközben megvédik magukat.

Ez a harmadik évtized a 21. században, és a híreket figyeljük, ahogy emberek égnek tankokban és lebombázott házakban. Valós fenyegetéseket látunk atomháborúkból a TV-kben.

Én is a Szovjetunióból származom. A legfőbb üzenet onnan — a gyerekkoromból — az volt, hogy „harcolj a békéért”. Felszólítok mindenkit, hogy menjen utcára, és harcoljon a békéért.

Putyin nem Oroszország. És ha van most bármi Oroszországban, amire büszkék lehetünk, akkor az az a 6824 ember, akiket elvittek a rendőrök, mert — a hívásom nélkül — utcára vonultak táblákkal, rajtuk: „nemet a háborúra”.

Azt mondják, hogy valaki, aki nem tud utcára vonulni és nem kockáztatja a letartóztatást, nem szólíthat tüntetésre. Én már börtönben vagyok, vagyis azt hiszem, megtehetem.

Nem várhatunk tovább. Akárhol is vagy, Oroszországban, Fehéroroszországban, vagy a bolygó másik oldalán, menj a városod főterére 14 órakor minden hétköznap, hétvégén és ünnepnapon.

Ha külföldön vagy, menj az orosz nagykövetségre. Ha tudsz tüntetést szervezni, csináld a hétvégén. Igen, talán csak egy pár ember megy veled az utcára az első nap. A második nap — még kevesebb.

De muszáj, fogunkat összeszorítva és félelmünket legyőzve, kimennünk, és a háború végét követelnünk. Minden letartóztatott személy helyett kettő új fog jönni.

Ha ahhoz, hogy megállítsuk ezt a háborút magunknak kell megtöltenünk a börtönöket és a furgonokat, akkor magunkkal meg fogjuk tölteni a börtönöket és a furgonokat.

Mindennek van ára, és most, 2022 tavaszán, meg kell fizetnünk ezt az árat. Senki sem fogja helyettünk megtenni. Ne legyünk háborúellenesek. Harcoljunk a háború ellen.

Valódi Hírek