Donáth Anna: Orbán Viktor nem tudja felmérni Magyarország érdekeit

Meg kell óvnunk Magyarországot a háborútól és Oroszország közvetlen szomszédságától, de erre kizárólag a NATO képes”. — írta közösségi oldalán Donáth Anna, a Momentum elnöke, majd így folytatta bejegyzését:

„Épp ezért a kormány óriásit hibázott az oroszbarát politikával és a Nyugat támadásával. Mondjuk ki:

Orbán Viktor nem tudja felmérni az ország érdekeit!”.

Az egyesült ellenzék elutasítja Orbán oroszbarát politikáját, a pártok és képviselőik úgy vélik, a Paks 2 beruházás kiszolgáltatott helyzetbe hozza Magyarországot.

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért közös kormányfőjelöltje, az ellenzék közös kedd esti tüntetésén így fogalmazott:

„Magyarországnak most olyan kormánya van, amely 12 éve mindig háborúzott valaki ellen, ez azonban más, most valódi kockázata van egy valódi háborúnak”.

„Orbán Viktor eddig minden háborút elveszített, ide sorolta az államadósság, a migráció elleni harcot, a nyugdíjak megvédését, a rezsicsökkentést.

A miniszterelnök harcolt a liberálisok ellen is, de ezt is elbukta”.

— fejtette ki Márki-Zay Péter.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje két követeléssel is fordult a kormányhoz:

Szijjártó Péter küldje vissza a kitüntetését Szergej Lavrovnak, és az MTVA se folytasson orosz propagandát.

Márki-Zay Péter reagált az orosz-ukrán háborús helyzetre is és beszédében hangsúlyozta a „szeretet hatalmának” jelentőségét, az együttérzés fontosságát, valamint a segítségnyújtás és szolidaritás megadását Ukrajnának. Az ellenzéki kormányfőjelölt elmondta, a háborús kormányzás helyett, a béke és a szeretet kormányzására készülnek április 3-án.

„Ez az Orbán Viktor utáni kormány emberséggel fog gondoskodni a menekülőkről, a nyugdíjasokról, pedagógusokról, a rendőrökről, katonákról, egészségügyi dolgozókról, diákokról, akikről eddig megfeledkeztünk.

Most meg fogják tapasztalni, milyen a szeretet hatalma”.

A Momentum a kormányzati kommunikáció és propaganda stílusában „Mini-Putyin show”-val támadja Orbán Viktort és oroszbarát politikáját:

A főnöknek új csatlósa van: Mini Putyin.

Orbán Viktor (Mini Putyin) és a Fidesz semlegességet hazudik, miközben tovább folytatják a bomlasztást az EU-ban és a NATO-ban. Teszik mindezt Putyin érdekeinek megfelelően.
Április 3. után olyan kormányra van szüksége Magyarországnak, amelyik elítéli Putyin háborúját Ukrajnával szemben és elkötelezett a nyugati szövetségesek iránt!

 

Valódi Hírek