Az USA elnöke felvetette: ha nem fejezi be Putyin az agressziót, kitörhet a harmadik világháború

Ezt azonban mindenképpen el akarja kerülni.

Interjút készített Brian Tyler Cohen az USA elnökével, Joe Bidennel, amely a riporter YouTube-csatornáján látható. Az Amerikai Egyesült Államok államfője ebben arról beszélt, két opciója van az országának: szankciókat vezetnek be, vagy kitör a harmadik világháború. „Két lehetőség van.

Harmadik világháborút indítani, háborúzni Oroszországgal, fizikailag.

Vagy a második, gondoskodni arról, hogy az az ország, amelyik a nemzetközi joggal ellentétesen cselekszik, végül megfizesse az árát annak, hogy ezt tette” — mondta.

Azt is elmondta, az orosz állam nagy árat fog fizetni rövid és hosszú távon is a konfliktusért. Elmondta, a most bevezetett szankciók a legszélesebb körűek, amelyet a történelem során Oroszországgal szemben alkalmaztak.

A Biden-interjút itt lehet megnézni:

Jens Soltenberg, a NATO főtitkára sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Putyin céljai nem korlátozódnak Ukrajnára. Azt is hozzátette, az európai biztonságpolitika megváltozik a következő időszakban, és úgy véli, a normalitás fogalma is megváltozik. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint

Oroszország célpontja Ukrajna után akár Lengyelország vagy Finnország is lehet, de más kelet-európai uniós országok is szóba jöhetnek.

Az Európai Unió az Amerikai Egyesült Államokkal közösen szombat este arról döntött, kizárják Oroszországot a nemzetközi banki utalásokat lehetővé tevő SWIFT-rendszerből. A döntést Kanada is támogatta, és a rendelkezések az orosz jegybank nemzetközi tartalékainak korlátozását is magukban foglalják.

(hang.hu/Brian Tyler Cohen/YouTube)

Valódi Hírek