Mészáros Lőrinc hatalmas területre tette rá a kezét — Pont Orbánék szomszédságában

Mik vannak!

53 hektáros ingatlanhoz jutott hozzá Mészáros Lőrinc az MNV Zrt. december végi árverésén — írta a 444 szerdán.

Az ingatlant korábban kiemelt fejlesztési területté nyilvánítottak. Az MNV-nél 4 cég licitált: a ZÁÉV, a Fejér-B.Á.L, a Mészáros és Mészáros, valamint a V-Híd: ezek mind Mészáros érdekeltségébe tartoznak.

Az új, másfél milliárd forintot felemésztő gigaberuházás

egy ipari park építése Felcsút és az Orbán-birtok határában.

A szerződést február 3-án kötötték meg, a nyertes licitáló pedig a Felcsúti Ipari Park Kft. volt, melyet néhány nappal az árverés előtt, december 9-én alapították. Az 53 hektáros területet Mészáros új cége könnyedén bezsebelte mintegy másfél milliárd forintért.

A hatalmas méretű terület korábban a Honvédség tulajdona volt, és üzemanyagtárolóként működött. Annak ellenére, hogy az ingatlan állapota leromlott, Mészáros mégis igényt tartott rá, mivel tavaly nyáron Bicske fideszes polgármestere a Nemzeti Földügyi Központ segítségével kiemelt fejlesztési területté nyilvánította. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy fel lehet rá építeni ipari létesítményeket is.

Az épület bár hivatalosan Bicskéhez tartozik, de Felcsúthoz közelebb van, és emellett olyan telken áll, amelytől nyolcszáz méterre található a Pancho Aréna, továbbá az út túloldalán található telkek tulajdonosa a kormányfő felesége, Lévai Anikó.

 

Valódi Hírek