Betelt a pohár: Tüntetés lesz Varga Judit irodája előtt, ezrek vonulnak utcára

Mindenkit várnak, aki egyetért a céljaikkal.

Tüntetést hívott össze a Varga Judit által vezetett Igazságügyi Minisztérium épülete elé a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű emberi jogi csoport.

A tüntetés szomorú apropója a volt barátja által puszta kézzel megvakított kemecsei lány, Gabriella esete.

„Miért kell a megelőzhető tragédiáknak megtörténni? Miért dönthet úgy egy nyomozati bíró, hogy a legenyhébb fokozatú kényszerintézkedés mellett kiengedi az előzetes letartóztatásból a többszörös bűnismétlő, brutális bántalmazót?”

teszik fel a kérdést a demonstráció szervezői.

A tüntetésen beszédet mond Lakatos Róbert, a volt barátja által puszta kézzel megvakított Gabriella testvére.

„Idén, március nyolcadikán este nőnapi sétára hívunk titeket. A San Marco utca 12-től indulunk, ahol Bene Krisztián otthonában megtámadta, elkábította és megcsonkította Renner Erikát, és onnan az Igazságügyi Minisztériumhoz megyünk, szomorú szerenádot adni Varga Juditnak.

A rózsákat az áldozatoknak visszük, de az Igazságügyi Minisztérium előtt hagyjuk őket, számonkérésként, emlékeztetőül.

Követeljük, hogy mondja el Varga Judit, hogy történhetett meg, hogy ahogy annak idején Bene Krisztián négy hónap előzetes után szabadon flangálhatott Renner Erika munkahelyénél, mert a bíróság, amelynek dolga lett volna elhárítani a büntetőeljárás sikerének veszélyeztetését,

kiengedte,

(majd az ügyészség még meg is szüntette az ügyet), úgy most újabb, rendszerszintű, hibás rendőri és bírói döntések nyomán a kemecsei brutális bántalmazó és nőrabló három hónap előzetes letartóztatás után szabadon odaautózhatott Gabriállához, és puszta kézzel kinyomhatta a szemét!

Mi a garancia arra, hogy a helytelenül eljáró rendőr vagy bíró emberéleteket követelő magatartásának most már következménye legyen? Hány brutális figurát kell még valamelyik bírónak visszaszabadítania az áldozatára, mennyit kell még ebből a fajta híradásból végignéznünk tétlenül?

Követeljük, hogy az igazságügyi miniszter mondja el, milyen jogszabály módosításokkal fogja megakadályozni, hogy mással is ez történjen!

Felétek pedig csak egy kérdésünk van: Lesz-e ezer szál sárga rózsa a minisztérium előtt, hogy minden áldozatnak jusson egy?

Találkozzunk március nyolcadikán fél hétkor a San Marco utca 12. előtt!”

– áll az esemény felhívásában.

A rendezvény Facebook-oldalát >>ITT TALÁLOD<<.

Valódi Hírek