Napszúrást kapott Dubajban Szijjártó: Nobel-békedíjat adna Donald Trumpnak

Szijjártó Péter külügyminiszer közösségi oldalán tette közzé a dubai látogatásának részleteit. Egyik friss bejegyzésében így ír a külügyminiszter:

„Gyakorlatilag minden közel-keleti béketerv kudarcot vallott, egyedül a Donald Trump elnöksége alatt elfogadott Ábrahám-megállapodások látszanak valóban működni.
Nem kérdés kit illet a Nobel-békedíj”.

— fejtette ki Szijjártó.

A Knight Rider filmsorozat hangulatát idéző zenei aláfestés alatt így fogalmazott Szijjártó Péter:

„Magyarország nagyra becsüli, azt a stabilizáló szerepet, amit az Egyesült Arab Emirátusok betölt az Öböl-térségben és a Közel-Keleten. Nagyon reméljük, hogy az Ábrahám-megállapodások szellemisége tovább fog élni, újabb és újabb megállapodások jönnek létre arab országok és Izrael között. Mi támogatjuk azt a kezdeményezést, hogy

az Ábrahám megállapodások előkészítői részesüljenek Nóbel-békedíjban”.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy az Emírségek sokat segített azzal, hogy megosztotta a kínai Sinopharm-vakcina alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatait, adatait, ugyanis ez előmozdította tavaly a magyarországi engedélyezést, ami hozzájárult a gazdaság gyors újranyitásához.

A külügyminiszter arra is kitért, hogy egyes emírségekbeli városokban magyar vállalatok építették ki a közvilágítást, a Mol pedig energetikai együttműködésről tárgyal az Abu-dzabi Nemzeti Olajtársasággal.

(via, Telex)

Valódi Hírek