A DK a Fidesz kihelyezett frakcióülésének helyszínén szembesítette Orbánékat a Balaton szétlopásával

Benedek Szilveszter szerint vissza kell adni a Balatont a magyaroknak.

Balatonfüreden tartja frakcióülését a Fidesz és fiókszervezete, a KDNP, nyilván nem véletlenül, hiszen a Balaton mára a NER gátlástalanságának egyik kiemelt, szimbolikus helyszíne lett. A Balaton évtizedeken keresztül a megfizethető családi nyaralások, táborozások színhelye volt, mára viszont a fideszes kiváltságosok felparcellázták a tavat és környékét, és ennek megkoronázásaként idejönnek szeánszozni.

A Demokratikus Koalíció kitart amellett, hogy a Balaton és környéke nem kisajátítható, nem lehet szétosztani a haverok és kiváltságosok között, nem lehet a Fidesz-kormány áldozata, ahogyan az országot sem pusztíthatják tovább kedvükre – közölte Benedek Szilveszter, az ellenzék közös balatonfüredi képviselőjelöltje.

„Nekünk, az együttműködő pártok politikusainak lesz feladatunk helyrehozni azt, amit Orbánék tizenkét év alatt romboltak. Mi fogjuk visszaadni Magyarország egyik leggyönyörűbb vidékét a magyar családoknak.

Az áprilisi választás után ki fogjuk füstölni a fideszes kormányt az elefántcsonttoronyból, és kényszeríteni fogjuk őket, hogy nézzenek szembe azzal, amit az országgal műveltek.”

– mondta Benedek, hozzátéve:

„Az ellenzéki képviselőjelöltek garanciát vállaltak arra, hogy a Balaton a megfizethető családi nyaralások és gyermektáborok helyszíne lesz, nem pedig a NER-oligarchák játszótere.”

A politikus azt mondta, ennek feltétele, hogy április 3-án a változásra, azaz az Egységben Magyarországért listájára és képviselőjelöltjeire szavazzanak a választópolgárok, és ezután felszabadítsák a Balatont.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek