Csúnyán kiakadt Orbán államtitkára egy újságcikken: Kioktatta a német szerkesztőséget, milyen címet kellett volna adniuk

Felháborodott, mert nem tetszett neki egy újságcikk címe.

Orbán Viktor miniszterelnök nem célzott évértékelő beszédében Magyarország kilépésére az Európai Unióból, ahogy azt a dpa német hírügynökség híradásának címében állította” — jelentette ki Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az írásos nyilatkozatában, amelyet Twitteren is közzétett.

Jóllehet a miniszterelnök kitért a Magyarország és az Európai Unió kapcsolatában lévő kihívásokra, nyilvánvalóan nem mondta azt, amit a dpa német hírügynökség címe állít” — állította az államtitkár, hozzátéve, hogy szerinte erre a legjobb bizonyíték erre magának a miniszterelnöknek a beszéde, amelyből több helyen idézett is.

A legfontosabb az, hogy együtt akarunk-e maradni. Különösen itt, Európában, mert az Európai Uniónak csak akkor van jövője, ha az egyre növekvő kulturális elidegenedés ellenére is együtt tudunk maradni. A magunk részéről mi egyben akarjuk tartani az Európai Uniót. Ezért

többször is tettünk tolerancia-ajánlatot Brüsszelnek és Berlinnek is

— idézte Kovács a kormányfő szavait.

A politikus azt mondta, beszédében Orbán Viktor annyit mondott: a magyar kormány nem várja az Európai Uniótól, hogy átvegye a magyar bevándorláspolitikát, a magyar családpolitikát vagy a magyar kül- és nemzetpolitikát, „de ők sem követelhetik tőlünk azt, hogy átvegyük az övéket„.

Nincs más megoldás, csak a tolerancia.

Csak így találhatunk közös utat, márpedig az uniónak is előre kell mennie, nem hátra” — idézte tovább Kovács Zoltán a tolerancia élharcosaként elhíresült Orbán Viktort.

Az államtitkár kijelentette, a beszédből kiderül, hogy a dpa címével ellentétben a kormányfő az EU egyben maradását hangsúlyozta, valamint kiemeli a nyugati és a közép-európai tagországok egymás iránti toleranciájának fontosságát. Hozzátette, hogy Orbán Viktor már korábban is több alkalommal azért kardoskodott, hogy Magyarország az EU tagja maradjon, és ne bomoljon fel a nemzetek közti szövetség.

{M}iért jelentkeztek a dpa szerkesztői ilyen szenzációhajhász és nevetséges címmel?

Mert így működik Németország fake news-gyára” — fogalmazott az államtitkár, aki szerint a helyes cím az lett volna, hogy „Orbán azt mondja, az EU-nak csak akkor van jövője, ha együtt maradunk”.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek