Megvan, melyik Rogán-haver csinálja a melegellenes népszavazás méregdrága kampányát

Ez még hiányzott.

Február elejéig már csaknem 20 milliárd forint értékben kötött szerződést Balásy Gyula cégeivel a Miniszterelnöki Kabinetiroda — írta meg kedden a HVG.

A New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. két nagy összegű szerződéssel már az év első 33 napjában biztosította a két vállalkozás 2020-as összesített bevételeinek negyedét.

Az egyik keretszerződés 7,87 milliárd forint értékű, és az

„Európa jövőjét érintő, nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására”

kötötték.

Február 2-án a Rogán-tárca újabb szerződést is kötött a két Balásy-vállalkozással ugyanezekre a feladatokra, kiegészítve a

„gyermekvédelmi népszavazásra vonatkozó kormányzati kommunikációs kampány megvalósításával”.

Ennek összege 11,81 milliárd forint.

A lap felhívja a figyelmet, hogy a Miniszterelnöki Kormányiroda szerződéslistájából kiderül az is: összesen több mint 700 millió forintba került az adófizetőknek annak a két levélnek a szétküldése, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök a kormánynak a választás előttre időzített két kampányintézkedéséről, a 13. havi nyugdíj „visszaadásáról” és az szja-visszatérítésről tájékoztatja az érintetteket.

 

Valódi Hírek