Czeglédy Csaba kiharcolta: Szívmelengető dolgot tesznek Szombathelyen

A helyi Fidesz nem támogatta, de akkor is megcsinálják.

Dr. Czeglédy Csaba, a Vas megyei 1-es választókerület ellenzéki jelöltje pénteken a közösségi oldalán tudatta, hogy a kezdeményezésére, Göncz Árpád születésének közlegő 100. évfordulójának tiszteletére közterületet neveznek el Szombathelyen a valaha volt legnépszerűbb és legszeretettebb köztársasági elnökről.

A helyi Fidesz nem támogatta a kezdeményezést, azonban az ellenzéki többségű testület így is megszavazta, hogy méltó emléket állítsanak Göncz Árpádnak.

Dr. Czeglédy Csaba posztját változtatás nélkül idézzük:

Tegnap a szombathelyi önkormányzat közgyűlésén dr. Nemény András polgármesterrel közösen azt a javaslatot tettük, hogy születésének közelgő 100. évfordulója (február 10.) alkalmából állítsunk méltó emléket Göncz Árpádnak, a harmadik magyar köztársaság első köztársasági elnökének, valamint Szombathely rendszerváltás utáni első szabadon választott polgármesterének, Wagner Andrásnak azzal, hogy közterületeket nevezünk el róluk.

Göncz Árpád volt gyakorlatilag egyedül képes a nemzet egységét megteremteni, az összes közjogi méltóság közül a mai napig messze ő legnépszerűbb.

Végig lojális volt a köztársasághoz és a néphez, azon kevesek egyike, aki hozzáadott és nem elvett a nemzettől. Mindenki Árpi bácsija volt.

Wagner András érdeme elévülhetetlen a rendszerváltásban, majd nyolc éven keresztül dolgozott azért, hogy Szombathely fejlődjön, cégek települjenek az ipari parkba, és mindenkinek munkája legyen. Tanáremberként mindenkihez volt egy jó szava, fáradhatatlanul küzdött azért, hogy jobb élete legyen az embereknek.

Míg Wagner András esetében egyhangú döntést hoztunk, Göncz Árpád vonatkozásában a Fidesz nem szavazta meg, hogy közterület nevezzünk el róla, mert szerintük megosztó személyiség volt…


.

Valódi Hírek