„Elfogynak a szavak” — Dobrev Klára teljesen kiakadt azon, hogy Orbánék közpénzből, ingyenesen tesztelik a focistákat

A földi halandóknak persze súlyos pénzeket kell fizetniük érte.

Kedden derült ki, hogy a 10 NB I-es magyar futballcsapat összesen 425,1 millió forint TAO-támogatást igényelt a védekezéssel összefüggő felszerelésekre.

A pénzt összesen 20 430 darab tesztre és 1130 liter kéz-, illetve kisebb részben felületfertőtlenítő folyadékra költötték.

Dobrev Klára Facebook-oldalán reagált a hírre:

Szinte naponta kapok tőletek leveleket, üzeneteket, hívásokat arról, hogy milyen anyagi megterhelést jelent kifizetni a sokszor tízezer forintnál is drágább koronavírus-teszteket.

Ma éppen Brüsszelbe menet olvastam egy levélíró szívszorító sorait. A hétvégén a családjukban két gyerek lett koronavírusos és mire mindenkit leteszteltek, hatvanezer forintjuk úszott el, úgy, hogy egyébként is minden hónap végén komoly problémát jelent nekik a tisztességes boldogulás.

Alig, hogy befejeztem a levelet, jött velem szembe a felháborító hír, hogy Orbánék a TAO-rendszert kihasználva közpénzből garantálják az NBI-es futballisták ingyenes tesztelését.

Ilyenkor tényleg elfogynak a szavak, csak a düh és az elkeseredettség marad.

Orbánék, sok más európai országtól eltérően, lassan két éve képtelenek biztosítani, hogy a magyar emberek ingyenesen juthassanak hozzá tesztekhez, bezzeg amikor Orbán kedvenc sportjáról van szó, rögtön találnak megoldást.

Csak azt tudom mondani nektek, mint, amit a levélírónak válaszoltam: már csak bő két hónapot kell kibírnunk, április 3-án együtt elzavarjuk ezt a szívtelen és gonosz kormányt!

Valódi Hírek