Megvan az EP új elnöke: Dobrev Klára elárulta, miért örül Metsola megválasztásának

Orbánék kellően utálják az új elnököt.

Kedden Roberta Metsola máltai néppárti képviselőt választották az Európai Parlament elnökének.

Dobrev Klára Facebook-oldalán gratulált a politikusnak, kiemelve, hogy eddig is kitűnő munkakapcsolatban állt vele. Dobrev szerint külön öröm, hogy az EP történelmében másodjára ismét nő lehet az elnök:

Az Európai Parlament tegnap meggyőző többséggel megválasztotta új elnökének Roberta Metsola máltai képviselőt. Tudnotok kell, hogy a választásra nem korábbi elnökünk, David Sassoli váratlan és fájdalmas halála miatt került sor, hanem egy félidei tisztújításra a szokásainknak megfelelően januárban mindenképpen sor került volna.

Roberta a Néppárt képviselője, de a Fidesz Néppárt-tagságáról a mindig tisztességes és becsületes álláspontját nyíltan képviselte, így

Orbánék kellően utálják is ezért.

Hasonlóképpen progresszív, a mienkéhez hasonló nézeteket vall az EU jövőjéről is. Érdemes még róla elmondani, hogy az előző 40 év során csak két női elnöke volt az Európai Parlamentnek, így éppen ideje volt ismét női elnököt választani, ami engem külön örömmel tölt el.

Robertával kitűnő munkakapcsolatban álltunk eddig is, így bizonyos vagyok abban, hogy nagyszerűen fogok vele mint elnökkel is együttműködni.

Szeretettel gratulálok Roberta Metsolának, és álljunk neki a közös munkának már ma!

Kapcsolódó cikkünk:

Óriási blama: Olyan kevés szavazatot kapott a fideszes Járóka Lívia az EP-ben, hogy már nem is akar alelnök lenni

(kiemelt kép: ft.com)

Valódi Hírek