Kiderült: Nem Völner az egyetlen államtitkár, aki beleszólt a végrehajtói kinevezésekbe

Újabb hangfelvétel szivárgott ki.

Tavaly év végén robbant a Völner-botrány: mint arról mi is beszámoltunk, Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkárát, fideszes országgyűlési képviselőt decemberben hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsították meg.

A vád szerint Völner Pál alkalmanként 2-5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől azért, hogy a Schadl által támogatott személyeket nevezze ki végrehajtónak.

Hadházy Ákos kedden arról írt Facebook-oldalán, hogy egy birtokába jutott hangfelvétel szerint nem Völner volt az egyetlen, aki befolyásolta a végrehajtói kinevezéseket.

A politikus azt írja, Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár is beleszólt a végrehajtói pályázatokba legalább egy alkalommal:

Egy, a birtokomba került hangfelvételen a Végrehajtói Kar munkatársai arról beszélnek, hogy Potápi Árpád fideszes képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár is legalább egy esetben

befolyásolta a végrehajtói helyekre kiírt pályázatok eredményét.

A hiteles, ellenőrött forrásból származó felvételen egy dombóvári végrehajtói helyről van szó. A felvétel szereplői — már a Völner botrány kipattanása után — arról beszélgetnek, hogy 2017-ben egy dombóvári ügyvéd adott be pályázatot.

Mivel legmagasabb pontszámot kapta, ki is értesítették az eredményről. Röviddel ezután viszont tájékoztatták, hogy még sem ő, hanem egy kaposvári illetőségű pályázó nyerte el a lehetőséget, mivel Potápi képviselő a minisztérium szintjén beleavatkozott az ügybe.

Ezután a dombóvári ügyvéd egy kaposvári helyet pályázott meg, amit végül el is nyert — nem kizárt, hogy

akkor már igénybe vette Schadl György szolgálatait.

Bár a hangfelvétel csak közvetett bizonyíték, a súlyos ügyet igyekeztem ellenőrizni.

A kérdéses időszakban valóban kineveztek Dombóvárra egy kaposvári, Kaposvárra pedig egy dombóvári illetőségű végrehajtót.

Ezután részletes írásbeli kérdéssel fordultam Varga Judithoz a pályázatok módjáról, eredményeiről. Valódi válasz helyett a Völner helyére kinevezett Répássy államtitkár azonban csak arról „tájékoztatott” szürreális levelében, hogy volt egy ilyen pályázat…

(kiemelt kép: külhonimagyarok.hu)

Valódi Hírek