Lejárt Dobrev Klára alelnöki megbízatása az EP-ben: Elárulta, mit tervez a továbbiakban

Mozgalmas két és fél év volt.

Dobrev Klára két és fél éven töltötte be az Európai Parlament alelnöki tisztjét, megbízatása azonban lejárt. A DK politikusa szerdai Facebook-bejegyzésében értékelte az eddigi munkát, és beszámolt további terveiről.

Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Az európai parlamenti alelnöki megbízatásom két és fél évre szólt, és most lejárt. Úgy döntöttem,

nem indulok újra,

a parlament a jövő héten új elnököt és alelnököket választ.

Ez az elmúlt két és fél év életem legfelemelőbb és legmozgalmasabb időszaka volt.

Nem csak az én világom fordult fel teljesen. A világ is megváltozott körülöttem. Sokkal több minden történt velem, velünk, mint amire számítottunk.

Nehéz időszak volt, tele gondokkal, nehézségekkel, konfliktusokkal és a járvány miatt sajnos nagy veszteségekkel.
Ugyanakkor felemelő időszak is volt, tele olyan sikerekkel, amilyenekről álmodni sem mertem volna.

A válság hatására és sokak erőfeszítéseinek a következtében Európa szorosabb szövetség lett.

Az EU tagállamai sokkal több területen és sokkal szorosabban fognak együtt dolgozni, mint eddig. Bármennyire is ellenkeztek Orbánék, elértük, hogy legyen

közös európai minimálbér-szabályozás.

Az elmúlt két és fél év hatalmas eredménye, hogy az európai intézmények szeme kinyílt: a Fideszt végre kitessékelték az Európai Néppartból, és az EU nem hajlandó tovább finanszírozni Orbán korrupt rendszerét.

Magyarországon a csaló, egyenlőtlen választási rendszer ellenére 12 év után először teremtettük meg a feltételét Orbán leváltásának. A hat párt szövetsége a legfontosabb politikai feltétele a rendszer menesztésének.

De mindez még nem elég!

A mindennél fontosabb feladat előttünk és az egyesült ellenzék előtt a választás megnyerése, Orbán leváltása. Az, hogy bizalmat építsünk és reményt adjunk az embereknek, hogy egy igazabb, jobb Magyarországot teremtünk.

Az előttünk álló időszakban Magyarországon a hazai kampányra, Brüsszelben az Európai Egyesült Államok elősegítésére fogom minden erőmet koncentrálni.

Hatalmas munka vár ránk, tartsatok velem!

Valódi Hírek