Egységes ellenzék: Brutális megszorításokra készül Orbán Viktor a választások után (+videó)

Jönne a feketeleves.

Szerdán az ellenzék közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy „a kormány mértéktelen lopása” következtében az EU már jó ideje elzárta a pénzcsapokat, ezért Orbán Viktor kormánya

755 milliárdos megszorítással

sújtja a magyarokat, ám ennek háromnegyedéről nem árulja el, hogyan és kiken szeretné megspórolni.

Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese a Z. Kárpát Dániellel (Jobbik) és Barabás Richárddal (Párbeszéd) tartott közös sajtótájékoztatón kijelentette: a kormány 755 milliárd forintos megszorítást hajt végre idén, ám azt, hogy ezt honnan fogják lefaragni, nem árulták el.

150 milliárd forintról a mai napig nem tudjuk, hogy honnan akarja elvenni az Orbán-kormány, ahogy azt sem, honnan fog hiányozni a beruházási alap 400 milliárd forintja – fogalmazott Bősz Anett.

„A kormány sorra veszíti el a harcokat a valós ellenségek ellen, sem az államadósságot, sem a forint mélyrepülését nem tudta megállítani, és így vallott kudarcot a járványkezelésben is. Orbán Viktor arra készül, hogy a gazdaságpolitikája kudarcát ne ő fizesse meg, hanem a magyarok, a tisztességes sokak”

– jelentette ki Bősz Anett, hozzátéve: a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok és az Egységben Magyarországért szerint közösen kell megakadályoznunk, hogy az Orbán-kormány a választás után megszorítócsomaggal sújtsa a magyarokat.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, hogy nagyon fájó az ünnepek előtt sunyiban bejelentett több mint 750 milliárdos orbáni megszorítócsomag. Ha azt hozzáadják a korábbi hetekben bejelentett megszorításokkal, akkor látszik, hogy a kabinet jóval több mint 1100 milliárd forint kíván elvonni – tette hozzá.

A megszorítócsomag mintegy 73 százalékát titokban tartják. A kormány nem árulta el, mely beruházásokat kívánja elhalasztani, ahogy azt sem, milyen egészségügyi megszorításokra készül.

Az ellenzék azonban egy olyan program mellett kötelezte el magát, amelyben nincs megszorítás – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette, amennyiben bekövetkezik a kormányváltás, akkor első céljuk a gazdasági viszonyok rendbetétele lesz.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője arról beszélt, hogy a kabinet az elmúlt évtizedben korrupcióval terhelt, pazarló, giga- és luxusberuházásokat végzett, ahelyett, hogy az emberekbe fektetett volna.

Újbuda alpolgármestere azt mondta, hogy a miniszterelnök aljas politikai bosszútól vezérelve megbüntette azokat az önkormányzatokat, amelyeknek lakói nem a Fidesz politikáját támogatták. Az ellenzéki pártok szerint olyan politikát kell folytatni, amely partnernek tekinti az önkormányzatokat – tette hozzá Barabás Richárd.


.

Valódi Hírek