Az egészséges szakáll ismérvei

Óriási tévhit, hogy ha szakállat vagy bajuszt növesztesz, akkor elég néha kiigazítani és a hajjal együtt azt is samponnal vagy netán tusfürdővel megmosni. Tudomásul kell venned, hogy amennyiben szakáll- és bajusznövesztésre adod a fejed, akkor igenis ápolnod kell a megfelelő szerekkel őket.

Ez egy tény, amit be kell tartanod, ha valóban egészséges és ápolt kinézetű arcszőrzetet szeretnél, na és miért is ne szeretnél? Hiszen egy igazán meghatározó, kulcsfontosságú része az arcodnak, amit első ránézésre megítélnek, és befolyásolja a megjelenésedet. Ha tényleg a férfias és karakteres megjelenés vele a célod, akkor időt kell szánnod rá.

Mire is lesz pontosan szükséged a szakállápoláshoz?

Nem kell rögtön bonyolult készletekre és mindenféle kiegészítőkre gondolni, ugyanis egy teljesen kezdőcsomag első körben elég. Ez azért is jó, mert először meg kell tanulnod a szakállápolás csínját-bínját, be kell építened a napi rutinodba. A szakáll egy igazán egyedi és karakteres arcot ad a viselőjének, mindig is a férfiasság és az érettség szimbóluma volt. A legnagyobb hatást akkor éred el, ha arcszőrzeted természetes, egészséges és ápolt kinézetet tükröz. Ez nagyon sokat számít a megjelenésed magabiztos jellegén.

Mégis mik azok a termékek, amik közül válogathatsz? A szakállápolás alapvető kellékei között szerepel a szakállsampon, szakállolaj, szérumok, bőrhámlás elleni krém, formázópaszta, illetve szakáll- és bajuszkefe.

Az első és legfontosabb ezek közül, amit célszerű beszerezni, az a szakállra való sampon. A fejbőr és az arcbőr felületi szerkezete teljesen eltér egymástól, ezért tartózkodj a szimpla tusfürdő és szappan használatától. A másik fontos eszköz pedig a szakállolaj.

Szakállápolás folyamata

Ahogy látod, a szakállápolásra igenis időt kell szánni, mert az elhanyagolt arcszőrzet nem vet jó fényt a stílusos és magabiztos megjelenésre. Mint a hajápolás, a szakállápolás is a tisztító mosással kezdődik, ehhez kell külön a szakállsampon. Amennyiben nem tudod, pontosan hol szerezheted be ezeket a termékeket, akkor mindenképp nézz szét a #Barba Italiana szakállápolói között, ahol megtalálod a megfelelő leírást is minden termékhez.

Miután gondosan megmostad a szakálladat, szánj időt az alapos öblítésre, majd jöhet rá némi tápláló szérum, amit a szakállba kell dolgozni. Ezután használhatsz olajat is, ami fényt és puhaságot biztosít, amellett, hogy beállítja a bőr megfelelő pH-értékét, így elkerülheted a kellemetlen viszketést is.

Hasznos tippek

Néhány hasznos tipp, amennyiben a szakállápolás folyamatát el szeretnéd sajátítani és a mindennapjaid rutinjaiba beépíteni és tökéletesíteni.

Ahogy a hajszárításnál, úgy a szakáll esetében is nagyon fontos, hogy ne dörzsöld erősen törölközővel, hanem óvatosan itasd fel vele a nedvességet. Utána pedig fésüld ki, erre a legjobb egy erős sörtéjű szakállkefe. Használj továbbá hidratálókrémet is, mivel előfordulhat, hogy hámlik az arcbőr a szakáll alatt, erre is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Valódi Hírek