Novák Katalin: Azok, akik szerint Orbán bábuja leszek, valójában a nőket becsülik le

Ma sem maradtunk humor nélkül.

Az Index nevű fideszes propagandaoldalnak adott „interjút” Novák Katalin, akiről Orbán Viktor karácsony előtt jelentette ki, hogy ő lesz a következő köztársasági elnök.

Az „interjút” a Pesti Srácok nevű fideszes szennyblogtól igazolt férfi készítette, ugyanaz, aki korábban a budapesti Városháza nem létező eladásáról közölt fake news-cikksorozatot a fideszesített Indexen.

Novák Katalin a mai „interjúban” kijelenti:

„Magyarország első női köztársasági elnökének lenni többletfelelősség. Az elmúlt napokban számtalan nőtől hallottam, hogy ezt a saját sikerének is érzi.”

Az OV’22-feliratú fülbevalót hordó Fidesz-politikus rögtön megtámadta azokat, akik bírálták a jelölését:

„Akik azt mondják, én csak egy bábu leszek ebben a tisztségben, valójában nem engem, hanem a nőket becsülik le. Nem feltételezik, hogy egy nő önálló döntésekre képes, szuverén közéleti szereplő lehet.”

Hozzátette:

„Pártpolitikusok minősítenek pártpolitikusnak. Ettől azért nem esem kétségbe. Mindenütt a világon, így Magyarországon is általános gyakorlat, hogy pártpolitikusok az államfő-jelöltek vagy akár pártvezetők töltik be ezt a tisztséget.”

Arról, hogy ki lesz az utóda a családügyi miniszterként, azt mondta: a választásokig Gulyás Gergely irányításával dolgozik majd a két államtitkára és a szakmai csapata. „Jó kezekben lesz a családok ügye.” – fogalmazott.

 

Valódi Hírek