A romániai villabotránya miatt bukta el Kövér László a hőn áhított köztársasági elnökséget az utolsó pillanatban?

Bemutatjuk a hónap vesztesét.

Még a fideszeseket is meglepte Orbán Viktor keddi bejelentése arról, hogy végül a családügyi miniszterét, Novák Katalint jelölt köztársasági elnöknek Áder János megüresedő pozíciójára.

Az államfői pozíció régi várományosa volt ugyanis a Fideszen belül Kövér László házelnök, aki korábban maga is többször úgy nyilatkozott, hogy nem ugrana el egy ilyen jellegű felkérés elől.

Kövér László személyét azonban az elmúlt időszakban két botrány is megtépázta: november elején derült ki, hogy Kövér egy olyan budai luxusvillába költöztette a kabinetfőnökét, Veress Lászlót, amelyet a határon túli magyarok támogatására szánt pénzből, a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány 240 millió forintjából vásároltak.

Másfél hónappal később az derült ki, hogy Kövér az erdélyi hivatalos- és magánútjai során egy félmillió euró értékű impozáns, úszómedencés luxusvillát használ, amely papíron Kövér kabinetfőnökének, Veress Lászlónak a nevén van, ám amelyet helyben minden lakó „Kövér László házaként” ismer, hiszen rendszeresen látják ott a házelnököt.

Vajon az egyre kínosabb botrányok miatt fosztotta meg régi ambícióitól a harcostársát Orbán Viktor? Vagy eleve Novák volt a titkos favoritja, akitől még annyi önállóság sem várható államfőként, mint Kövértől?

Valódi Hírek