Most lett elege Szél Bernadettnek: Merkely Béla hazudhatott arról, kik vannak lélegeztetőgépen

A SOTE állítólag a saját adatait sem találja.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora októberben azt állította, hogy 65 év alatt egy beteg sem került két oltással lélegeztetőgépre, és a súlyos megbetegedések is extrém ritkák az oltottak körében.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az eset után írásbeli kérdéssel fordult a SOTE-hoz, hogy kikérje a Merkely Béla által is emlegetett pontos adatokat; a kérés teljesítésére először 15 napot kértek, majd egy 45 napra módosították, végül 45 nap után elutasították.

Szél Bernadett hétfőn felháborodott Facebook-posztban számolt be az esetről, idézzük:

Teljes abszurd: Merkely Béla szerint nincsenek meg neki azok az adatok, amiket _ő maga_ kommunikált október végén.

1️⃣ Október végén Merkely Béla, a SOTE rektora négy egyetemi klinika „rendszeresen egyeztetett adataira” hivatkozva azt állította, hogy kizárólag 65 év alatti oltatlanok vannak lélegeztetőgépen.

2️⃣ Amikor azonban kikértem ezeket az adatokat, azt írta, 15 napot kér, majd ezt 45-re módosította, most pedig kaptam egy jó nagy elutasítást : a SOTE konkrétan azt is letagadta, hogy léteznek ilyen adatok, holott ezeket Merkely Béla korábban kommunikálta.

Konkrétan ezt válaszolták egy hosszabb jogi levezetés után: „Sajnálattal tájékoztatom, hogy az Ön által kért adatokat a Semmelweis Egyetem nem tudja az Ön rendelkezésére bocsátani, mert azokat a kért formában nem kezeli és a fentiek alapján nem is köteles előállítani.”

A kért forma ez volt: a koronavírussal fertőzöttek, kórházban ápoltak, lélegeztetőgépen levők, illetve elhunytak oltottsága. Ezen túlmenően kértem, küldje el azt is, az oltottak hány és milyen típusú oltást kaptak, és milyen a betegek kormegoszlása.

📍Kérdésem: ha nincs semmilyen adatuk a kórházban és lélegeztetőn levők oltottságáról, akkor Merkely Béla október végén mégis milyen adatokat közölt?

Mi alapján mondta azt, hogy „a négy egyetem rendszeresen egyeztetett adatai szerint” nincs oltott lélegeztetőn? Ha vannak adatai, miért nem árulja el? Miért 45 nap után közli velem, hogy nincsenek is adatai és nem köteles azokat előállítani? Miféle járványkezelés ez, miért titkos, ami minden normális országban nyilvános adat: hogy a kórházban fekvők és elhunytak közül hány ember van beoltva?

Miért hétpecsétes államtitok Magyarországon minden alapvető járványügyi információ?!

Valódi Hírek