Különös szálak kötik az Index főszerkesztőjét a Hunvald Györgyöt indító álellenzéki egyesülethez

Hogy mik vannak!

Több szálon is kötődik az Index főszerkesztője a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesülethez (FLE). A 444 írt arról, hogy Fekete-Szalóky Zoltán több szálon is kötődik az egyesülethez.

Ez az a szervezet, amelyik a IX. kerületben 2019-ben az önkormányzati választáson egy helyi egyesület minden körzetben ráindította jelöltjeit az egyesült ellenzék jelöltjeire. Az indulók közül többről is kiderült, hogy

fizetést kapnak a fideszes vezetésű önkormányzattól.

Az egyesület jelöltjei egyébként a VII. kerületben is elindultak. Így került az ellenzékből kiutált Hunvald György ott poglármester. A volt erzsébetvárosi polgármestert egyébként 2019-ben csalás miatt egy év börtönt és 27 milliós bírságra kapott.

Ugyanebben az évben Fekete-Szalóky felesége a Lokálpatrióták színeiben indult a ferencvárosi választásokon. Ez mind semmi, magát az Index főszerkesztőjét az egyesület

2014-ben és 2016-ban is alelnöknek választották.

Kiderült az is, hogy Fekete-Szalóky apja Fekete Tibor és Deutsch Tiborral együtt alapították 2006-ban az egyesületet, és Fekete volt az első elnök.

A főszerkesztő a 444-nek elmondta, hogy a 2019-es választások előtt lemondott az alelnöki pozícióról, és ma már csak egyszerű tagja a Lokálpatriótáknak. Arról, hogy a szervezet képviselőjelöltjei közül többen is a fideszes vezetésű önkormányzattal álltak szerződésben, nem kívánt nyilatkozni.

Valódi Hírek