Videóval: Ingyenes tesztelést követel a DK, miután kiderült, hogy Orbánék 5 milliárdnyi lejárt tesztet dobnak a kukába

Nyugat-Európában egyszer sem kell fizetni a tesztekért, nálunk háromszor is.

Követeli a Demokratikus Koalíció, hogy a kormány legalább a lejárathoz közeledő PCR-teszteket tegye ingyenesen elérhetővé az emberek számára — jelentette be Kálmán Olga, a DK politikusa online sajtótájékoztatóján szerdán.

Beszámoltunk arról, hogy közel 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben lejárt tesztet selejtez le az állam, ez pedig további 200 millió forintba kerül az adófizetőknek.

A Jelen írta meg, hogy az Országos Kórház Főigazgatóság (OKFŐ) különböző fajta, nagyjából 5 milliárdot érő PCR-tesztek megsemmisítésével bízta meg a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft.-t.

Kálmán Olga felhívta a figyelmet: egy éve pereskedik azért, hogy megtudja, hol vannak a közpénzből vásárolt PCR-tesztek.

„Kiderült, hogy jelentős részük raktárban porosodik”

— fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy hónapokkal ezelőtt is követelte: bocsássák ingyen a magyarok rendelkezésére az ő pénzükön vásárolt teszteket, de hiába.

„Ma pedig már tudjuk: ezeket a kormány inkább bezúzza, mint hogy egyetlen darabot is odaadjon belőle az embereknek”

— mutatott rá.

A DK azt követeli, hogy a kormány legalább a lejárathoz közeledő PCR-teszteket tegye ingyenesen elérhetővé — mondta.

Hozzátette: a világ szégyene, hogy elköltünk ötmilliárd forintot Covid-tesztekre, majd hagyjuk, hogy lejárjanak, és megsemmisítjük őket. Kiemelte: mindeközben a magyarok

darabonként közel 20.000 forintot költenek az ilyen tesztekre.

Hozzátette: Nyugat-Európában egyszer sem kell fizetni a tesztelésért, ám Magyarországon az emberek háromszor is fizetnek:

fizetnek a kormány által beszerzett tesztekért, azok megsemmisítéséért, de fizetnek azokért a tesztekért is, amelyekre nekik van szükségük.

Kálmán Olga arra is felhívta a figyelmet, hogy európai viszonylatban ráadásul mi vagyunk a legkevesebbet tesztelő ország.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek