Agyrém: 5 milliárd forintnyi tesztet selejtez le a kormány, mert lejárt a szavatosságuk — Ez további 200 millióba kerül

Ez már tényleg mindennek a teteje.

Közel 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben lejárt tesztet selejtez le az állam, ez pedig további 200 millió forintba kerül az adófizetőknek — tudta meg a Jelen.

Megjegyzik, hogy teljesen érthetetlen, miért nem tesztelték ingyen a lakosságot ahelyett, hogy a lejárt PCR-tesztektől most megszabadulnak.

A Jelen úgy értesült, hogy az Országos Kórház Főigazgatóság (OKFŐ) különböző fajta, nagyjából 5 milliárdot érő PCR-tesztek megsemmisítésével bízta meg a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft.-t.

A különböző márkájú tesztek szavatossága nagyjából

áprilisban járt le.

A portál közérdekű adatigényléssel fordult az OKFŐ-höz, hogy megtudja, pontosan milyen és mennyi eszközt selejteznek most le, és ezek mennyi pénzbe kerültek.

Az OKFŐ elutasította az adatkérelmet, a következő indoklással:

„Az 1., 2. és 3. kérdés tekintetében az Állami Egészségügyi Tartalékra, annak mennyiségére és összegére vonatkozó adatok ellátás biztonsági szempontból döntés előkészítését megalapozó olyan stratégiai adatok, amelyek további jövőbeli döntések megalapozását is szolgálják, valamint amelyek megismerése az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szerv feladat- és hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását veszélyeztetnék. Erre tekintettel az Info tv. 27. § (5) és (6) bekezdése alapján az 1., 2. és 3. kérdésre az adatkérelmét elutasítjuk.”

Szabó Tímea a Facebookon adott hangot felháborodásának az üggyel kapcsolatban:

„Melyik európai kormány csinálja meg tényleg, hogy 5 milliárd forint értékben PCR teszteket semmisít meg ahelyett, hogy odaadta volna ingyen az embereknek, ahogy azt Ausztriában vagy Angliában teszik?

Ezek tényleg azt hiszik, hogy büntetlenül herdálhatják a pénzünket és az egészségünket.”

Valódi Hírek