„Nálatok jobban senki nem járatja le ezt az országot!” — kiborultak Varga Judit követői az ENSZ-biztos elleni kirohanástól

Beolvastak neki.

Korábban megírtuk, hogy az ENSZ különleges jelentéstevője kemény kritikát fogalmazott meg a magyar médiaszabadsággal kapcsolatban. Varga Judit villámgyorsan reagált a jelentésben leírtakra.

Irene Khan, az Egyesült Nemzetek Szervezetének különleges jogi jelentéstevője az itteni tartózkodása során összefoglalót készített a magyar helyzetről, és megállapította,

a kormány aláássa a média sokszínűségét és függetlenségét.

Úgy tűnik, Megbízott asszonynak az a mérgező környezet, ha egy országban nincs túlsúlyban a liberális fősodor, hanem épp csak annyira van jelen, mint a konzervatív oldal. Sajnáljuk, ha egyesek nem azt a liberális hegemóniát találják itthon, mint amit a »fejlett« Nyugaton megszokhattak, számunkra azonban a médiapluralizmus a különböző nézetek egyenlő megjelenését jelenti.

Azt is lassan megszokhatjuk, hogy a szokásos frázisokkal próbálják a gyermekeink védelmében tett intézkedéseket is élesen bírálni. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor álláspontunk világos: senki, még az ENSZ sem mondhatja meg a magyar szülőknek, hogyan neveljék gyermekeiket. Ez az ő kizárólagos joguk, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Az pedig csak hab a tortán, hogy a teljesen »független és objektív« Irene Khan egyébként nyolc évig volt a Soros György által is bőségesen megfizetett egyik NGO főtitkára…””

— szólt Magyarország igazságügyi miniszterének válasza.

A hozzászólók a moderátorok legnagyobb igyekezete ellenére is megosztották ellenérzéseiket Varga kirohanásával kapcsolatban, ezekből elcsíptünk és most megosztunk párat:

Valódi Hírek