Kiderült: Orbán Ráhel intézheti a Michelin-csillagot férje vadiúj éttermének, és ez százmilliókba kerül

Időt, pénzt, energiát nem sajnálnak.

Beszámoltunk arról, hogy Tiborcz Istvánék merész álmokat szőnek: a gasztronómia legrangosabb díjára, Michelin-csillagra pályáznak egyik éttermükkel.

November 17-én nyílt meg a Clarisse, amelyet a turai Ybl-kastély építtetőjének, Schossberger Zsigmondnak az unokájáról neveztek el.

A BDPST a HVG kérdésére azzal magyarázta a magabiztosságot, hogy „a Michelin-csillagokkal fémjelzett legmagasabb szintű csúcsgasztronómia világszerte olyan célközönséget szólít meg, amely akár

hosszabb külföldi utazást is hajlandó megszervezni csak azért, hogy részesülhessen az adott élményben”.

Az Mfor most arról ír, hogy a Michelin-csillag könnyen meg is lehet az étteremnek, méghozzá a nej, Orbán Ráhel közbenjárásával, hiszen miniszterelnök lánya befolyással bír a Magyar Turisztikai Ügynökségben, amely

százmilliókat fizet a Michelinnek

azért, hogy jövőre legyen magyar kalauz. A lap felhívja a figyelmet: a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. nyáron nettó 898 500 euró, vagyis mintegy 320 millió forint értékben szerződést kötött a francia Michelin Travel Partnerrel, azért, hogy jövőre megjelenhessen egy „nemzeti Michelin Guide kalauz”, amely népszerűbbé teszi Magyarországot.

Valódi Hírek