Mellbevágó őszinteséggel vallott a fideszes politikus a betegségéről: A halálért könyörgött a kórházban

Kendőzetlenül beszélt kálváriájáról.

Interjút adott a Mediaworks kiadványának Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő, ezt a 24.hu szemlézte. A kormánypárti politikus hónapokon keresztül kórházban feküdt koronavírus-fertőzéssel, sokáig élet-halál között lebegett, most személyes tapasztalatairól beszélt.

A képviselő elmondta, idén február 18-án kormánypárti polgármesterekkel találkozott, ezután pedig elkezdett kaparni a torka. Aznap este tipikus koronavírusos tüneteket produkált, ezután PCR-teszt igazolta a fertőzöttséget.

Kevesebb mint egy héttel később a véroxigénszintje 90% alá süllyedt, és ekkor rögtön mentőt hívtak. „Könnyes búcsút vettem a családtól, majd beszállítottak a kiskunhalasi járványkórházba.

Másnap már lélegeztetőgépre tettek,

mivel egy nap alatt 50 százalékig esett az oxigénszaturációm és így életveszélyes állapotba kerültem” — számolt be a történtekről.

Február 24-én, alig hat nappal az első tünetek észlelése után mélyaltatásba tették a kórházban. Összesen 85 napot töltött mélyaltatásban, ebből 69 napon keresztül műtüdő tartotta életben. A kórház intenzív osztályán 111 napot töltött el, mielőtt hazaengedték.

Bányai beszámolt róla, miután megtudta, hogy lélegeztetőgépre kerül, videóüzeneteket küldött a családjának és a barátainak, mert tudta, bármi megtörténhet. Magához térésekor megdöbbentő érzés volt számára, hogy csövek lógnak ki belőle, és nem tud megszólalni.

Számára a legmegdöbbentőbb azonban az volt, amikor közölték vele, hogy május van — utoljára ugyanis februárban volt magánál. „{A} tüdőm annyira összeroncsolódott a koronavírus miatt, hogy nekem

a tudomány mai állása szerint meg kellett volna halnom.

A szívem azonban, bár kétszer is megállt, nem adta fel a harcot” — mondta.

Amikor felébresztették, még műtüdőről lélegzett, és komoly gondot okozott neki, hogy nem tudta megkülönböztetni a nappalokat és az éjszakákat, emiatt pedig altatót kellett szednie. A fájdalomcsillapítókat fokozatosan kivezették, és egyre nagyobb fájdalmai lettek, egy idő után pedig meg akart halni.

Könyörögtem az Istenhez, hogy vegyen magához.

Találkoztam is a teremtővel, aki felajánlotta a választás lehetőségét, és én hosszas vívódás után a maradás mellett döntöttem” — jelentette ki.

Gyógyulása óta fokozatosan épülnek vissza az izmai. Az orvosai azt mondták, a teljes felépüléséhez kétszer annyi időre van szükség, mint amennyit kórházi ágyban töltött. Úgy érzi, karácsonyra visszanyeri régi önmagát.

Az interjút azzal zárta, nem kellett volna ezt a kálváriát kijárnia, ha időben vakcinához jutott volna. „Az oltással életet nyerhetünk” — hívta fel a figyelmet Bányai Gábor.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek