Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be: Büntetőfeljelentést tesznek a hangfelvételek miatt

A Fidesz aljas hadjáratának tartja az elmúlt hetek támadásait.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely a négy főpolgármester-helyettesével együtt, amelyen bejelentették, büntetőfeljelentést tesznek a Városháza ügyében az elmúlt időszakban megjelent hanganyagok, valamint a szerintük téves állításokat tartalmazó cikkek kapcsán.

Azért vagyunk itt, hogy egy aljas és hazug támadást visszaverjünk” — jelentette ki a főpolgármester. Azt mondta, a legutóbbi önkormányzati választás óta a fővárosnak folyamatosan el kell szenvednie a kormányzati lépéseket, köztük a különböző megszorításokat, valamint a Budapestet hátrányosan érintő jogszabályokat.

Karácsony azt mondta,

a minden tényt nélkülöző, valótlan tartalmak közlése nem újságírás.

Ezzel kapcsolatban azt mondta, a nyilvánosságra került felvételekkel „a Fidesz és lakájmédiája megpróbálja lejáratni a fővárosi városvezetést” olyan felvételekkel, amelyeknek szereplői semmilyen kapcsolatban nem állnak a Fővárosi Önkormányzattal.

Azt mondta, mivel a rágalmak tényként hangoztak el, ezért feljelentést tesz a városvezetés. Kijelentette, a rágalmak könnyű megcáfolása érdekében a Városháza ügyében minden információ nyilvános volt eddig is, de ezeket most még könnyebben hozzáférhetővé teszik.

A főpolgármester határozottan cáfolta, hogy a városvezetés a hangfelvételeken szereplő Gansperger Gyulával és a Berki vezetéknevű emberekkel találkozott. Szerinte elképesztő, hogy olyan emberek beszélgetését bizonyító erejű információként tálalják, akiknek semmi köze nincs a városvezetéshez.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is felszólalt, ő

megerősítette, nem találkozott az említett személyekkel.

Bejelentette, a korábban általuk említett rágalmak miatt büntetőfeljelentést tesz amiatt, mert azt állították a hangfelvételen, hogy jutalékrendszert alkalmaz, valamint a vele kapcsolatban elhangzó további állítások miatt is.

Politikailag motivált, nagyon gonosz dolog„-nak tartja az elmúlt hetekben ez ügyben történteket, és ezek alapján fog lépéseket tenni. Azt is elmondta, hogy

minden olyan sajtóorgánumtól helyreigazítást fog kérni, ami valótlan állításokat tényként tálalt vele kapcsolatban.

Karácsony Gergely egy Facebook-bejegyzésben is reagált az ügyben, amelyet itt lehet megtekinteni:

(Budapest Városháza/Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek