Tanulni vágyó fiatalok ezreit verte át a kormány: Érik az újabb OLAF-feljelentés

Súlyos túlárazás és hoppon maradt fiatalok a legújabb botrányban.

Hadházy Ákos hétfőn újabb súlyos túlárazásról számolt be a korrupcióinfón.

A képviselő tájékoztatása szerint — amelyet a Facebookon tett közzé — egy informatikai tanfolyamból sajtolt ki az állam milliárdokat, rengeteg fiatalt fosztva meg így a tanulás lehetőségétől:

Mai Korrupcióinfó: a magyar állam ezer informatikusnak finanszírozott gyorstalpaló tanfolyamot EU-s pénzből. Azonban csodás módon AZ EU-S PÉNZBŐL FINANSZÍROZOTT TANFOLYAMOK ÁRA

NÉGYSZER ANNYI LETT,

MINT UGYANAZ ÁLLAMI FINANSZÍROZÁS NÉLKÜL.

Az óraszám, a tematika ugyanaz, de 1000 Ft/óra az ár, ha a tanuló fizeti és 4000 Ft/óra, ha az állam! A költségvetést így 2,25 milliárd(!) kár érte. (A különbséget nem indokolja az, hogy a tananyagokat el kell készíteni, mivel arra KÜLÖN 4 milliárd EU-s támogatást adott a kormány.)

Valójában azonban a több ezer tanulni vágyó fiatalt, illetve

az egész országot érte kár:

ha nem lopták volna el a pénz háromnegyedét, akkor 1000 helyett 4000 résztvevője lehetett volna a tanfolyamoknak.

Mivel tudjuk, mekkora szükség lenne informatikus „technikusokra”, nem nehéz belátni, milyen kárt okozott ez a csalás az ellopott pénzen kívül is.

A bizonyítékokat csatolom, illetve nagy részük a Korrupcióinfó honlapján található meg: egy szerződést a támogatott tanfolyamról és sok képernyőfotót piaci tanfolyamok árairól, ezek között olyat is, amelyiket ugyanaz a cég kínál most 700 ezer forintért, aki a támogatott szoftvertesztelő képzést 2,5 millióért végezte.

Az ügyet jelenteni fogom az OLAF-nak és ha az ügyvédem kapacitása bírja,

feljelentést is fogunk tenni.

(A jelek szerint amúgy a tanfolyamot elvégezte Zuschlag János is, ezt egy egészen amatőr módon kiküldött, a GDPR követelményekre fittyet hányó körlevélből lehet megtudni.)

Az oldalon az információt szolgáltató tanuló leveleit is közlöm, amiből kiderül, hogy szívatták a hallgatókat agyba-főbe, hogy a végén csak ezren maradjanak (a 60 ezer jelentkezőből) és kevesebb bajlódás legyen velük…

Valódi Hírek