Dobrev Klára: A kormány semmit nem tanult a tragédiákból, újra világelsők lehetünk a halálozásban

Semmi jele annak, hogy Orbánék meg akarnák védeni a magyarok életét.

Beszámoltunk arról, hogy hétfőn közzé tette a kormány a hétvégi járványadatokat, a számok pedig több mint ijesztőek: az elmúlt három napban összesen 21 060 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 304 beteg. Kórházban 5286 koronavírusos beteget ápolnak, lélegeztetőgépen 519-en vannak.

Dobrev Klára Facebook-oldalán reagált, felhívva a figyelmet arra, hogy a tavaly ilyenkori számokat elérő negyedik hullám ellenére sem történik semmi a kormányzásban:

Újabb szörnyű adatok, három nap alatt 304 magyar ember halt meg koronavírusban, és több mint 21 ezren fertőződtek meg. Ha ezt egy másik országról mesélik, el sem hiszem. A COVID-19-cel kórházban kezeltek száma, a lélegeztetőgépen lévők száma

megközelíti az egy éppen egy évvel ezelőtti számokat.

A járványban elhunytak száma ismét őrjítően emelkedik.

Észrevettetek bármit is mindebből a kormányzásban? Lenne bármilyen jele annak, hogy a kormány meg akarná védeni a magyarok életét és egészségét?

Ugyan, semmi jele annak, hogy a kormány megértené a helyzet súlyosságát és cselekedne.

Ismét elmaradt a felkészülés, ismét nem hallgatott senki a járványügyi szakmára, a kórházak ismét agyonterheltek, és ismét orvosi beavatkozásokat kell elhalasztani.

Nemzetközi tapasztalatok sokasága bizonyítja, hogy az államilag szervezett és finanszírozott tesztelés és kontaktkutatás

a legsikeresebb módja a vírus feltartóztatásának.

A saját unortodoxiájába beleszerető magyar kormány egyikre sem hajlandó.

Attól tartok, hogy a mögöttünk hagyott tragikus évből a kormány megint semmit sem tanult, és ismét világelsők lehetünk – kimondani is szörnyű – a járványban elhunytak számában.

Valódi Hírek