Kongresszust tart a Fidesz: Nem hiszed el, ki lesz a párt új elnöke

Nagy izgalmak várhatók.

Ma tartja meg a Fidesz 29. tisztújító kongresszusát, amelyen szavaznak a pártelnökről, valamint a négy alelnök személyéről — közölte Hollik István, a párt kommunikációs vezetője az MTI-vel.

A kongresszuson, amelyet Budapesten, a Hungexpo területén tartanak, több mint kétezer résztvevővel számolnak: 1472 küldött érkezik több mint 800 településről az ország minden pontjáról — mondta el Hollik. Hozzátette, rajtuk kívül még mintegy hatszáz meghívott vendéget várnak, diplomatákat, tudósokat, művészeket és sportolókat.

A politikus azt mondta, a kongresszuson minden járványügyi szabályt betartanak, a résztevők közül mindenki be van oltva. Közölte, a délelőtt 10 órakor kezdődő esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár lesznek.

A tisztújító kongresszuson a küldöttek szavaznak a pártelnökről.

Erre a posztra az egyedüli jelölt Orbán Viktor miniszterelnök,

akit legutóbb két éve választották elnöknek a küldöttek. Orbán 1993-2000 között, illetve 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke.

A párt alelnökei közül vasárnap újraválaszthatják Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot, ugyanakkor a családügyi tárca nélküli miniszteri posztot betöltő

Novák Katalin helyére új alelnököt választanak.

Erre a posztra sajtóértesülések szerint Gál Kinga európai parlamenti képviselő a legesélyesebb jelölt.

A kongresszuson beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter. Mellettük Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Gyopáros Alpár, a Magyar falu program kormánybiztosa is megszólal.

Beszédet tart még Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője és Kocsis Máté országgyűlési frakcióvezető is. Végül fél három körül a megválasztott pártelnök mondja el elnöki beszédét.

(MTI)

Valódi Hírek