Áll a bál: Ujhelyi István szerint Orbán hazudhatott arról, hogy kínai vakcinával oltották be

Az egész országot átverte volna?

“Akiknek igazolhatóan munkavállalási, tanulási, vagy fontos rokonlátogatási célból kell beutaznia olyan országba, amelyik nem ismeri el a keleti vakcinákat, azoknak a bemutatott számlák alapján térítsék vissza a kötelező tesztjeik költségeit! Ez kutya kötelessége lenne a magyar kormánynak!”

– fogalmazott Ujhelyi István a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Az MSZP-s politikus szerint ez a kérdés egyszerűen nem érdekli a magyar kormányt.

“Öt hete az Európai Bizottság elnökével egyeztettem az, hogy az Európai Unió illetékes testületében napirendre kerülhessen azoknak a magyaroknak az ügye, akik keleti vakcinával vannak beoltva, és emiatt az EU országainak nagy részébe nincsen szabad mozgásuk.

Csak egy dolog kellene, hogy a kormány hivatalosan is kérelmezze ezt. Öt hét alatt ez nem történt meg, a külügyminisztérium még nekem se volt hajlandó válaszolni a hivatalos megkeresésemre”

– mondta Ujhelyi István.

Az EP-képviselő szerint a kormány tagjait azért sem érinti a kérdés, mert diplomata útlevéllel szabadabban repülhetnek, nem állítják meg őket a határon.

„Nagyon meglepődnék, ha az egy igaz történet lenne, hogy a miniszterelnököt keleti vakcinával oltották. Ennek semmi bizonyságát nem láttuk”

– közölte Ujhelyi, aki arra a kérdésre, hogy akkor ezt egy műsornak tekinti-e, igennel válaszolt.

„A fél világ jelezte, hogy idősödő embernél a kínai vakcina nem biztos, hogy hatásos, erre se válaszol nekem a kormány, hogy bemutassa, hogy a kórházba kerülteknél mekkora az oltottak aránya, és mivel oltották őket”

– hívta fel a figyelmet az EP-képviselő. Szerinte az a kommunikáció, hogy Orbán Viktort a keleti vakcinával oltották, a propaganda része, és szeretné látni Orbán hivatalos oltási papírját.

A miniszterelnök még februárban posztolt arról, hogy megkapta a koronavírus elleni védőoltást, akkor egy fotót is posztolt a vakcina dobozáról, és videót is közzétett.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek