Lebuktak Demeter Szilárdék: Csúnyán átverték Kisoroszi lakóit

Pedig mindent megpróbáltak, hogy eltitkolják.

Demeter Szilárdék féláron szereztek meg egy kisoroszi ingatlant a Petőfi Irodalmi Múzeum részére, írta Facebook-oldalán Buzinkay György, Pest megye 3. számú választókerületének momentumos képviselőjelöltje.

A képviselőjelölt szerint több furcsaság is van az ügyben: egyrészt bár az önkormányzat népszavazást írt ki arról, hogy eladják-e a szóban forgó ingatlant, az

a veszélyhelyzet miatt nem valósult meg.

Buzinkay arról is ír, hogy a megkötött szerződésben semmilyen biztosíték nincs arra, hogy az így potom pénzért megszerzett Ujváry alkotóházat ne lehessen majd továbbadni, akár piaci áron.

HŰTLEN KEZELÉS KISOROSZIBAN? — ÍGY TŐKÉSÍTIK FEL DEMETER SZILÁRDÉKAT

Lassan már nem telik el úgy hét, hogy ne kerülne napvilágra botrányos ügy Kisoroszi polgármesterének érintettségével.

Ezúttal az Ujváry alkotóház (Ujváry Ignác egykori festő volt műterme) eladása körül van botrány. Az ingatlant mélyen áron alul, 41,4 millió forintért adta el az önkormányzat Demeter Szilárd Petőfi Irodalmi Múzeumának, pontosabban az ehhez tartozó Petőfi Irodalmi Ügynökségnek. A környéken hasonló adottságú ingatlant (aminek a háta a Dunára nyílik)

70-80 milliós áron lehet venni.

De nem is ez a nagyobb furcsaság az Ujváry műterem eladása körül. Az önkormányzat ugyanis — a képviselőtestület egyhangú szavazása alapján — helyi népszavazást írt ki az ingatlan hasznosításáról. Csak a népszavazást eddig a veszélyhelyzet miatt nem lehetett megtartani.

Ám októberben jöttek Demeter Szilárdék és saját értékbecslésük alapján adtak egy 41,4 milliós ajánlatot az ingatlanért.

Nagyon sürgős lehetett nekik a dolog, mert azt is kikötötték az ajánlatban, hogy november 2-ig tájékoztatnia kell az önkormányzatnak az Ügynökséget a vételi szándékról. A hivatalosan kiírt népszavazás meg ezzel “el is felejtődött”.

A szerződésben

semmilyen olyan kikötés nincsen,

ami garantálná, hogy az ingatlant nem adják tovább a jövőben, azaz simán lehet, hogy nem sokára a valós piaci értékén tovább adja a telket a PIM, akár duplaáron ahhoz képest, mint amennyit Kisoroszi keresett rajta.

Persze ezt az üzletet — mindenféle adminisztratív eszközzel — próbálták titokban tartani, hiszen a polgármester pontosan tudja, hogy átverte Kisoroszi lakóit. Azt ígérte nekik, lesz beleszólásuk abba, mi lesz a falu egyik legfontosabb értékének sorsa, majd a hátuk mögött titokban eladta Demeter Szilárdéknek az ingatlant.

Valódi Hírek