Dobrev Klára levelet írt Karácsony Gergelynek: Ezt kéri a főpolgármestertől

Leveléből egy részletet is megosztott.

A napokban hunyt el Kornai János Széchenyi-díjas magyar közgazdász.

Dobrev Klára keddi Facebook-bejegyzésében azt írja: indítványozza, hogy Budapesten közterületet nevezzenek el a legendás közgazdászról:

Kornai János megérdemli, hogy méltó módon emlékezzünk rá. Ezért is kezdeményezem, hogy Budapesten nevezzenek el róla közteret.

Veletek is megosztom Karácsony Gergely főpolgármester úrnak írt mai levelem egy részletét:

„A napokban hunyt el Kornai János Széchenyi-díjas magyar közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Collegium Budapest egyik alapítója, a Harvard Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusa, számos egyetem vendégprofesszora (London School of Economics, Stanford Egyetem, Yale Egyetem, Princetoni Egyetem, Stockholmi Egyetem, Harvard Egyetem), Budapest díszpolgára.

Kornai János volt az elmúlt évtizedek legnagyobb hatású közgazdász tudósa, a progresszív Magyarország egyik legjelentősebb gondolkodója, akinek az emlékét méltóan kell megőriznünk.

A Demokratikus Koalíció nevében kezdeményezzük Főpolgármester Úrnál, hogy Budapest főváros nevezzen el egy jelentősebb közterületet Kornai Jánosról.

Úgy véljük, a leghelyesebb az lenne, ha a Főváros ezt a közterület valamelyik Kornai János tevékenységéhez kötődő intézmény, mint például

a Corvinus Egyetem közvetlen közelében

találná meg.”

Valódi Hírek