Pofátlan választ adott Tállai András a benzináremelést firtató DK-s kérdésére

Nem volt a helyzet magaslatán.

Bizonyára elkerülhette a Fidesz figyelmét az üzemanyag ára, hiszen van olyan kormánytag, aki most már rendszeresen 2 repülőgéppel repül, vannak olyanok, akik helikopterrel járnak, és látjuk azt is, hogy focipálya méretű luxushajóval csapatnak a politikusok.

— kezdte meg hétfői parlamenti felszólalását Varga Zoltán a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Viszont a magyarok többsége számára már nem kérdés az, hogy eszik vagy vezet, mert vagy egyik, vagy másik

A kormány úgy tudja, hogy már 10 éve nem emelte a jövedéki adó mértékét. Azonban Varga Zoltán felhívja a figyelmet arra, hogy ez a tény nem igaz: mind a benzin, mind a dízel esetében történt adóemelés, még ha erről Orbánék szeretnének meg is feledkezni.

Javasolta, tartsanak Gyurcsány napokat, amikor az emberek 2009-es árakon vásárolhatnának üzemanyagot: 257 forintért egy liter benzint, 252 forintért pedig gázolajat.

Tállai András a felszólalásra 4 perces monológban reflektált, amit értelmezni is nehéz. Szó esett az inflációról, arról, hogy más ország is bajban van a

„válság utáni nemzetközi gazdasági folyamatnak a következményeként”.

A fideszes politikus úgy látja, Gyurcsány idejében kevesebbet tudtak vásárolni a fizetésükért, nyugdíjukért az emberek, ez a helyzet az üzemanyaggal is. Most viszont, mivel a kereset növekszik 2013 óta, benzinből is többre futja, hiába haladja meg az ára már az 500 forintot. Hogy pontosak legyünk, kétszer annyira.

A kormány vizsgálja az üzemanyag árak magas volta miatt, hogy mit lehet tenni. Megvizsgálja a nemzetközi példákat, így a román, horvát példát, ahol befagyasztást választottak. Itt azonban az üzemanyag árak befagyasztása, de tudni kell, hogy ez egy ideiglenes időszakra vonatkozik és utána el kell engedni. És újra visszaállnak a piaci árak. Mit sem ér a befagyasztás akkor, ha jóval magasabb lesz utána, a befagyasztás után az üzemanyagár”.

— mondta felszólalásában Tállai.

Varga befejezésül annyit mondott, hogy megpróbálta dekódolni Tállai üzenetét, de sajnos nem járt sikerrel.

Valódi Hírek