Parádésan kiosztotta Demeter Szilárdot a József Attila-díjas író a hajmeresztően bunkó nyilatkozata miatt

Kéne olvasni könyveket.

Beszámoltunk arról, hogy abszurd interjút adott a Telexnek Demeter Szilárd.

A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója többek közt azt mondta:

„Ha rajtam állna, akkor a magyar irodalom nyolcvan százalékát valószínűleg kukáznám, tehát azt mondanám, hogy sajnos nem jó” .

Parti-Nagy Lajosról pedig úgy fogalmazott:

„Nem az a bajom Parti-Nagy Lajossal, amiket a HVG-re ír, vagy bárhova ír publicisztikaként, hanem az a bajom Parti-Nagy Lajossal, hogy az utóbbi években az ő tehetségéhez,

irodalmi nagyságához képest szarokat ad ki, mint szépirodalmi mű”.

Péterfy Gergely író Facebook-oldalán reagált a nyilatkozatra, írását változtatás nélkül közöljük:

A NER alapja a trollkodás, ezt régóta tudjuk. Minden helyzetben tedd és mondd azt, ami a lehető legcikibb, és amitől a lehető legtöbb embert önt el a szekunder szégyen.

Használd rendeltetésével ellentétesen a civilizációt:

a diktatúrát nevezd demokráciának, a pogányságot kereszténységnek, a lopást gazdasági fejlődésnek.

Mindenbe köpj bele, mindennek (is) állítsd körömszakadtáig az ellenkezőjét, mindenkit rúgj seggbe, majd pedig sértődj meg azokra, akik ezt sérelmezik.

Helyezz hazug, alkalmatlan, partiképtelen, késsel-villával enni nem tudó, fogalmatlan outsidereket a legfontosabb pozíciókba, hadd beszéljenek hajmeresztő képtelenségeket. Leggazdagabb magyar, aki egyben a mi Zuckerbergünk, Muskunk, Bezosunk és Gatesünk?

Egy reménytelen, beszédképtelen trotli, akibe legfeljebb annyi pénzügyi tehetség szorult, hogy felfogja, jobban jár, ha nem ad áfás számlát a tömítéscseréről. Kulturális csúcsminiszter? Minél hülyébb, minél vállalhatatlanabb, minél arcpirítóbban ostoba, annál jobb, tízparancsolattal gyógyítja a porckorongsérvet.

Demeter Szilárd bizonyos fokú profizmusra tett szert trollkodásból az utóbbi időkben és egész jól felméri, mit kell mondani ahhoz, hogy még a jobb érzésű fideszesek is úgy érezzék,

legszívesebben a föld alá bújnának szégyenükben.

A szabály itt is a trollkodás ökölszabálya, mondj olyan dolgokat, amelyeket egy intézmény igazgatója biztos, hogy semmilyen civilizált országban nem mondhat az általa irányított területről, csak ha azért mondja, hogy utána azonnal lemondhasson a posztjáról.

Sértegesd és hülyézd le, nagyképűen — szép erdélyi szóval: nyikhajul — vegzáld és fikázd azokat, akikért elvileg felelős vagy, élj, nyilatkozz és cselekedj úgy, ahogy az a tisztségeddel tökéletesen összeegyeztethetetlen, egyszóval: viselkedj Orbán Viktor módra.

Az, hogy most ebben az interjúban épp kit fikáz és kit dicsér, alapvetően teljesen lényegtelen, azért érdemes belenézni (szerencsére nem túl hosszú anyag), mert kristálytisztán hozza az állami ideológia szintjére emelt trollkodás minden elemét.

Ha mégsincs kedved végignézni, elmondom röviden a lényeget: mentsük meg Fluor Tomit Parti Nagy Lajostól!

 

Valódi Hírek