„Még rosszabb a helyzet, mint a harmadik hullám idején” — Önkénteseket toboroz a Győr-Moson-Sopron megyei MOK-elnök

Romokban az ellátórendszer.

„Az egészségügyi ellátórendszer még rosszabb helyzetben van, mint a harmadik Covid-hullám idején volt” — írta Szijjártó László a Facebookon.

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke egy önkénteseket gyűjtő zárt Facebook-csoportban úgy fogalmazott:

„sajnos sok ápoló és orvos is felmondott vagy nyugdíjba ment,

a szakemberhiány kritikus mértékű”.

Azzal folytatta:

„A győri Petzben több osztályt is összevontak az ápolóhiány miatt. A mosonmagyaróvári kórházban hajszálon múlik, hogy egy-egy osztály még éppen tud-e működni, és messze kevesebb dolgozóval, mint korábban. Mindezek ellenére a kórházvezetések még mindig elzárkóznak az önkéntesek bevonásától.

Pár alkalommal úgy tűnt, hogy lesz kivétel, de szinte sosem sikerült a megvalósítás. Ezért már csak félve merek önökhöz fordulni, segítségüket kérni, mert az utolsó pillanatban lehet, a kórházvezetés ismét visszakozni fog… „

A szakember az önkéntesekkel kapcsolatban a Telexnek azt mondta: nincs nagy bizodalma abban, hogy ezúttal segédápolói feladatokig is eljutnak azok az önkéntesei, akik megtanultak beteget etetni, itatni, szakszerűen ágyazni, és kellő éppen kommunikálni velük.

Győr-Moson-Sopron megyében egyébként körülbelül 60, a Spartacus-programunkban képzett önkéntes áll rendelkezésre.

 

Valódi Hírek