Nagy a baj: Van, ahol már megtelt az intenzív osztály — Hamarosan felfüggeszthetik a halasztható műtéteket

5000 kórházban kezelt betegnél már kaotikus állapotok lesznek.

Az elmúlt 24 órában Magyarországon 1867 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 39 beteg. Jelenleg 2839 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 312-en vannak lélegeztetőgépen, közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint hamarosan ismét eljut a magyar egészségügy ahhoz a ponthoz, hogy korlátozni fogják a tervezett műtéteket, mivel

az altatóorvosokra és asszisztensekre az intenzív osztályokon lesz szükség.

Már pár megyében megteltek a kórházak intenzív osztályának COVID részlegei, többek között Heves megyéből Miskolcra szállítják a betegeket. A szakértő szerint 5000 körüli koronavírusos kórházi kezeltnél már a jelenlegi alacsony hatásfokú napi működésekben is érezhető lesz a káosz előszele.

Kunetz arra buzdít mindenkit, aki teheti, vegye fel az oltásokat és hordjon FFP2 maszkot zsúfolt zárt tereken belül, valamint az üzletekben. Bevezetné a

100 százalékos COVID táppénzt azért, hogy aki a megbetegedés jeleit érzi magán, a megélhetését féltve ne próbálja lábon kihordva terjeszteni a vírust.

Bevezetné a 3V szabályt, mely alapján az alapvető életszükségletek beszerzéséhez szükséges vásárlások, a tömegközlekedés használata, a hatósági ügyintézés kivételével csak úgy lehet további szolgáltatást igénybe venni, hogy az egyén: Vakcinált, Védett vagy Vírusmentes.

Javasolja az iskolákban a heti kétszeri véletlenszerű antigén tesztelést az ott dolgozók és tanulók körében.

(Blikk.hu nyomán)

Valódi Hírek